Доступність посилання

ТОП новини

У справі Сенцова-Кольченка в Росії продовжують допит свідків


Олег Сенцов (л), Олександр Кольченко
Олег Сенцов (л), Олександр Кольченко

У Росії на слуханнях у справі українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка, яких звинувачують в організації терактів у Криму, продовжується допит свідків.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, потерпілі у справі на засідання Північнокавказького окружного військового суду в Ростові-на-Дону не прийшли.

Засідання почалося в новому залі, де не забезпечений зв’язок з Кримським гарнізонним судом. У зв’язку з цим суддя оголосив перерву. Учасники процесу перейшли в інший зал.

На останньому засіданні в минулу п’ятницю в суд доставили для надання свідчень засудженого Геннадія Афанасьєва, який раніше визнав свою провину і погодився співпрацювати зі слідством. Під час засідання 31 липня він заявив, що давав свідчення під тиском, і відмовився від них. Інший засуджений у цій справі Олексій Чирній відмовився давати свідчення, пославшись на 51 статтю Конституції Росії, але зазначив, що підтверджує все сказане на стадії слідства.

Афанасьєв і Чирній були заарештовані разом з Кольченком і Сенцовим, але дали свідчення, за що отримали пом’якшений термін – по 7 років позбавлення волі. За умовами угоди зі слідством, на процесі Чирній і Афанасьєв повинні давати свідчення проти Сенцова і Кольченка.

Сенцова і Кольченка заарештували в травні 2014 року. Вони провину заперечують.

XS
SM
MD
LG