Доступність посилання

ТОП новини

РНБО схвалила проект нової редакції Воєнної доктрини


Порошенко про нову Воєнну доктрину та санкції ЄС
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

Порошенко про нову Воєнну доктрину та санкції ЄС

Рада національної безпеки і оборони схвалила проект нової редакції Воєнної доктрини, повідомляє прес-служба відомства.

«Воєнна доктрина України базується на стратегії національної безпеки України і є базовим документом оборонного планування і основою для розробки концепцій і державних програм реформування та розвитку Збройних сил, інших військових формувань, озброєння та військової техніки, оборонно-промислового комплексу», – йдеться в повідомленні.

У РНБО зазначають, що нова Воєнна доктрина України визначає Росію військовим противником України,також визначаються умови звільнення тимчасово окупованих територій України.

Доктрина підтверджує відмову від політики позаблоковості та відновлення стратегічного курсу на євроатлантичну інтеграцію, визначає ознаки виникнення збройного конфлікту всередині України, в тому числі інспірованого іноземними державами.

Також доктрина наголошує на потребі удосконалення системи мобілізаційної підготовки і мобілізації та суттєвого збільшення професійної складової у ЗСУ та в інших військових формуваннях.

У РНБО зауважують, що проект доктрини пройшов громадське обговорення.

У 2014 році Кабінет міністрів доручив Міністерству оборони розробити нову редакцію Воєнної доктрини до грудня 2015 року.

На цю ж тему:

02.09.2015
РНБО розширила санкції щодо Росії
далі

XS
SM
MD
LG