Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко затвердив запровадження спільного авіапростору України з ЄС


(архівне фото)
(архівне фото)

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив необхідність запровадження спільного авіаційного простору України з Європейським союзом.

Зокрема, Кабінет міністрів має невідкладно затвердити план заходів для підготовки до запровадження спільного авіаційного простору України з Євросоюзом і його державами-членами, передбачивши заходи для адаптації законодавства України до законодавства ЄС у сфері авіаційного транспорту.

Голова держави підписав указ, яким увів у дію липневе рішення Ради національної безпеки і оборони про заходи захисту національних інтересів України в галузі авіації, що передбачило такі кроки, повідомила прес-служба голови держави.

Відповідно до рішення, також передбачається реорганізація Державної авіаційної служби України, оптимізація державного регулювання використання повітряного простору України тощо.

За документом, серед іншого, у двомісячний строк Кабінет міністрів має затвердити плани заходів розвитку цивільної авіації в Україні до 2020 року, зокрема, утворення на базі державного підприємства «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» міжнародного вузлового аеропорту. У плані мають передбачити, такі моменти, як заходи для спрощення процедур проходження прикордонного контролю чи для забезпечення розвитку конкуренції у сфері надання послуг авіакомпаніям в аеропортах України.

Іще один із пунктів рішення – що Міністерство оборони спільно з Міністерством інфраструктури мають здійснити комплексні заходи для підвищення рівня безпеки використання повітряного простору України та вдосконалення функціонування об’єднаної цивільно-військової системи організації повітряного руху.

Раніше у п’ятницю, 4 вересня, уряд звільнив голову Державної авіаційної служби Дениса Антонюка. До нього, зокрема, висловлювали претензії в парламентському комітеті з питань транспорту, вважаючи, що він сприяв монополізації ринку авіаперевезень в Україні однією компанією.

XS
SM
MD
LG