Доступність посилання

ТОП новини

Суд узяв Мосійчука під арешт


Ігоря Мосійчука затримують у Верховній Раді, Київ, 17 вересня 2015 року
Ігоря Мосійчука затримують у Верховній Раді, Київ, 17 вересня 2015 року

Печерський районний суд Києва обрав для народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін 60 діб, до 15 листопада, без можливості внесення застави.

Це рішення може бути оскаржене.

Мосійчук у відповідь, як і обіцяв раніше, заявив, що оголошує голодівку.

Цим рішенням суд задовольнив прохання прокуратури, яка стверджувала, що Мосійчук може переховуватися від слідства, чинити тиск на свідків тощо.

Сам Мосійчук запевняв, що не має наміру переховуватися, і заявляв, що наперед знав про своє затримання в будівлі Верховної Ради, але не став уникати його, хоч і міг би.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема, в одержанні неправомірної вигоди. У четвер, 17 вересня, Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

XS
SM
MD
LG