Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ припинила розслідування щодо «Межигір’я» – «Схеми»


Генеральна прокуратура України припинила розслідування щодо усіх колишніх високопосадовців, а також справи щодо «Межигір’я», пов’язаної із заволодіння державним майном у великих розмірах, де серед інших підозрюється екс-президент України Віктор Янукович. Сергій Горбатюк, очільник Управління спеціальних розслідувань ГПУ, розповів про це програмі «Схеми», спільному проекту Радіо Свобода та UA:Першого каналу. За його словами, пов’язано це із чинним законодавством, коли усі справи після створення Національного антикорупційного бюро мають бути передані до нього.

«НАБУ ще не запрацювало і прийняти справи не може, а ми право втратили. Справи фактично ми не можемо розслідувати і ухвалити жодного процесуального рішення», – пояснює він.

Поки справу «Межигір’я» ще не передано до суду, оскільки, за словами очільника Управління спеціальних розслідувань ГПУ Горбатюка, ще не надійшла відповідь від Інтерполу щодо оголошення в міжнародний розшук підозрюваних. Будівлі резиденції «Межигір’я» нині перебувають під арештом суду як речовий доказ.

13 жовтня президент України Петро Порошенко запропонував Кабінету Міністрів передати у відання Міноборони резиденцію екс-президента Віктора Януковича «Межигір’я». А 7 грудня «Межигір’я» відвідали представники Адміністрації президента та Міністерства оборони, щоб з’ясувати, чи можливо там обладнати реабілітаційний центр.
Водночас, очільник Управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк, повідомив, що до вирішення справи в суді і поки майно «Межигір’я» перебуває під арештом, передавати резиденцію не можна.

XS
SM
MD
LG