Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі вимагає оприлюднити відеозапис, як Аваков облив його водою


(Л-П) голова МВС Арсен Аваков, заступник голови МВС Ека Згуладзе, президент України Петро Порошенко, голова Одеської Ода Міхеїл Саакашвілі
(Л-П) голова МВС Арсен Аваков, заступник голови МВС Ека Згуладзе, президент України Петро Порошенко, голова Одеської Ода Міхеїл Саакашвілі

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляє, що він виплеснув воду в обличчя голові Одеської облдержадміністрації Міхеїлу Саакашвілі.

За словами Авакова, це сталося у понеділок, 14 грудня, на Раді реформ, коли він запитав Саакашвілі, чому він спілкувався з російським олігархом щодо Одеського припортового заводу і як це пов’язано з його приватизацією.

«Одеський губернатор зірвався в істерику і почав кричати на мене: «Ніхто не має права так розмовляти з Михайлом Саакашвілі... ти корумпований міністр... а я чесна людина…». Перейшов до прямих образ. Я утримався, щоб його вдарити – плеснув йому в обличчя водою», – написав Аваков на своїй сторінці у Facebook.

Народний депутат Сергій Лещенко повідомляє, що сварка почалася після того, як Міхеїл Саакашвілі закінчив доповідь, а Арсен Аваков висловив претензії, що він виступав не так жваво, як під час телевізійних ефірів.

«Аваков звинуватив Саакашвілі, що він сам злодій. На що Саакашвілі відповів, що у нього нічого немає, крім чесного імені. Після цього Аваков перейшов на крик зі словами: «Забирайся з моєї країни». Втративши рівновагу, він кинув склянкою у Саакашвілі», – написав Лещенко у Facebook.

«Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк обізвав Саакашвілі «гастролером» і теж вимагав «забратися з України». На це Саакашвілі сказав, що він такий же громадянин, проте, на відміну від Яценюка, не грабував Україну», – зазначив Сергій Лещенко.

За його словами, все відбулося у присутності президента Петра Порошенка, який намагався заспокоїти сторони, а потім закрив засідання.

Голова Одеської ОДА, своєю чергою, вимагає від прес-служби Адміністрації президента України оприлюднити повний відеозапис інциденту, який він називає «негідною і провокаційною поведінкою прем’єр-міністра і міністра внутрішніх справ».

«Відеозапис вівся з трьох камер, і український народ має повне право бачити і знати, хто ним керує. Я відповідаю за кожне моє слово вимовлене там. Настав час, щоб суб’єкти, які довели країну до ручки, відповідали за свої слова і дії», – написав Саакашвілі у Facebook.

В Адміністрації президента України наразі не коментували ситуації.

Михеїл Саакашвілі неодноразово звинувачував Арсенія Яценюка у відсутності реформ. Саакашвілі заявив, що уряд Яценюка не проводить реформ, а корупція в Україні набула нових форм.

XS
SM
MD
LG