Доступність посилання

ТОП новини

Пакистан і Афганістан відкрили «гарячу лінію» для військових


Пакистан і Афганістан відкрили телефонну пряму «гарячу лінію» між чільними військовими командувачами двох країн і провели нею першу розмову, повідомили пакистанські військові.

Як написав у твітері речник пакистанської армії Асім Баджва, лінія поєднала генералів, що обіймають посади генеральних директорів управлінь військових операцій Збройних сил обох країн.

За його словами, про встановлення цієї лінії домовилися в перебігу недавнього візиту до Афганістану впливового командувача армії Пакистану генерала Рагіля Шаріфа.

Пакистанські засоби інформації свого часу повідомляли про рішення створити таку військову «гарячу лінію» між Пакистаном і Афганістаном іще 2011 року з метою зменшити напруженість, що виникала внаслідок операцій проти ісламістів військових однієї країни на території іншої чи обстрілів чужої території в перебігу таких операцій, що ставалися час від часу. Але тоді її так і не створили.

Останніми тижнями президент Афганістану Ашраф Гані і прем’єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф провели дискусії щодо того, як поновити мирні переговори між владою Афганістану й ісламістським угрупованням «Талібан», що досі контролює деякі частини країни. Пакистан уже прийняв перше коло таких переговорів у червні, та далі мирний процес зайшов у глухий кут після того, як афганські таліби після заяв афганської влади були змушені з запізненням визнати смерть свого провідника мулли Мухаммада Омара ще 2013 року.

XS
SM
MD
LG