Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін сподівається на безвізовий режим між Україною та ЄС уже в 2016 році


Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сподівається, що безвізовий режим між Україною та Євросоюзом буде запроваджений уже в 2016 році. Про це він сказав на засіданні комітету Верховної Ради у закордонних справах.

«Процес обговорення в європейських структурах уже розпочався на рівні міністрів внутрішніх справ і міністрів закордонних справ, і законодавчі зміни мають призвести до позитивного рішення. Дати, звичайно, не буду називати, але дата має бути цього року. За це маємо всі боротися», – відзначив Клімкін.

Чільне джерело в Раді ЄС у Брюсселі повідомило Радіо Свобода раніше цього тижня, що дана в грудні 2015 року згода на візову лібералізацію з Україною не була безумовною – на відміну від паралельної обіцянки щодо безвізового режиму для Грузії.

Високопосадовець, який побажав залишитися неназваним, але який був присутнім на переговорах у грудні в Брюсселі між президентом Петром Порошенком на комісаром ЄС з питань сусідства та переговорів щодо розширення Йоганнесом Ганом, сказав, що існує неафішоване доповнення до грудневого звіту Єврокомісії, який був позитивним.

За його словами, передусім ідеться про дві речі: призначення авторитетного керівника, а також керівної п’ятірки Національного агентства з питань запобігання корупції, а також електронні декларації чільних посадовців і депутатів парламенту про статки та їхнє походження.

XS
SM
MD
LG