Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявив, що пам’ять про Голодомор об’єднує весь цивілізований світ


Архівне фото: відеозвернення Петра Порошенка демонструють на відкритті меморіалу жертвам Голодомору у Вашингтоні, 7 листопада 2015 року. Ліворуч унизу – дружина президента Марина Порошенко
Архівне фото: відеозвернення Петра Порошенка демонструють на відкритті меморіалу жертвам Голодомору у Вашингтоні, 7 листопада 2015 року. Ліворуч унизу – дружина президента Марина Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, перебуваючи у США, що пам’ять про Голодомор об’єднує весь цивілізований світ і «робить нас сильнішими».

Він відвідав та поклав квіти до Меморіалу жертвам Голодомору 1932–33 років в Україні у Вашингтоні й подякував «усім, хто протягом багатьох десятиліть невтомно поширює правду про жахливий злочин кремлівської влади, та тим, хто безпосередньо долучився до втілення унікального українсько-американського проекту – Меморіалу», повідомила прес-служба голови держави.

«Цей Меморіал засвідчує, що злочини, які чинились проти українського народу, визнаються геноцидом, а також постійно нагадує про те, що злочини, скоєні проти українців, назавжди залишаться в серцях людей, – сказав президент. – Ми ніколи не пробачимо Кремлю знищення мільйонів українських патріотів. Ми відновимо справедливість, і ті, хто скоїв цей злочин, навіки отримають свою заслужену кару в пам’яті не лише українців, а й по всьому світу».

Порошенко наголосив, що як злочин Голодомору, так і усі злочини зараз в окупованому Криму та на Донбасі, що чиняться кремлівською владою, матимуть неминуче покарання. Президент додав, що невідворотним буде покарання тих, хто незаконно позбавляє в Росії волі Надію Савченко, Олега Сенцова і всіх інших українських патріотів.

Україна вдячна США та всьому цивілізованому світові за підтримку у спільній боротьбі за відновлення справедливості та верховенства права, зазначив Петро Порошенко. Президент також подякував українській громаді за те, що вона «всім серцем любить Україну та дбає про неї, перебуваючи в Америці, плекає спадщину, в якій джерело натхнення, віри та надії в найважчі часи».

Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у США, де бере участь у Саміті з ядерної безпеки та у форумі «Битва України за свободу триває».

Меморіал жертвам Голодомору в Україні був відкритий у Вашингтоні 7 листопада 2015 року неподалік будинку Конгресу, поруч із центральним вокзалом Вашингтона.

XS
SM
MD
LG