Доступність посилання

ТОП новини

Україна має потенціал для демократії серед екс-радянських країн, але потрібні реформи – Freedom House


Україна залишається єдиною найважливішою можливістю для встановлення демократії серед колишніх радянський країн, але необхідно здійснювати реформи. Про це йдеться в оприлюдненому 12 квітня дослідженні Міжнародної правозахисної організації Freedom House під назвою «Nations in Transit».

В документі вказано, що український уряд досяг «певного прогресу» у проведенні реформ у 2015 році, але триваюча російська окупація Криму, конфлікт на сході України, широко розповсюджена корупція в країні, а також безкарність за злочини під час політичного перевороту 2014 року, стримують подальший прогрес.

«Україна дійсно має рухатися, йти вперед. І якщо вона цього не робитиме, є реальна загроза, що держава повернеться до стану тривалого корумпованого управління», – заявив директор дослідження Нейт Шенккан.

Дослідники Freedom House акцентували у дослідженні також на тому, що економічна криза загрожує стабільності «диктаторського режиму» в пострадянських країнах, міграційна криза підживлює популізм у Східній Європі, а балканські реформи дають збій.

Міжнародна правозахисна організація Freedom House щорічно оприлюднює звіт, в якому простежує розвиток демократії, стан політичних справ та громадянських свобод у 29 країнах – європейських і азійських державах колишнього соціалістичного блоку. У доповіді організація приводить порівняльний аналіз політичних трансформацій, що демонструє, чи є та чи інша країна демократичною або авторитарною державою.

XS
SM
MD
LG