Доступність посилання

ТОП новини

До лікарень Ізмаїла звернулися 336 людей – мер


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міський голова Ізмаїла Андрій Абрамченко заявляє, що станом на 7:00 до лікарень Ізмаїла звернулися 336 людей.

Він зауважив, що дані про кількість госпіталізованих постійно уточнюються.

«Вночі відкрито відділення ДББ, яке сьогодні заповнене повністю. Для прийому хворих дітей відкриваємо після планового миття відділення травматології Центральної міської лікарні», – написав Абрамченко на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, дітей ще не виписують з лікарень – вони залишалися під наглядом лікарів.

«Палати, які облаштовані у дев’ятій школі, не задіяні. У нас є ще резерви ліжко-місць – 30 у шкірвендиспансері. Це – на випадок, якщо не впорається наша центральна лікарня. Медикаменти є: вранці з Одеси приїхала машина», – написав Абрамченко.

Раніше сьогодні Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що в лікарнях Ізмаїла наразі перебувають 143 людини, з них 119 дітей. За даними відомства, виписали з лікарень 147 людей, з них 53 дитини.

Як повідомляв 18 червня голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі, до лікарень Ізмаїла з ознаками отруєння звернулися понад 300 людей.

Хворі почали надходити до лікарень Ізмаїла 17 червня. Усі, хто звертався за допомогою до ізмаїльської інфекційної лікарні, скаржилися на нудоту, блювання, підвищення температури і розлад шлунка. Після обстеження пацієнтів медики винесли попередній діагноз «гостра кишкова інфекція».

Припускали, що причиною отруєння може бути вода, оскільки нещодавно у місті пройшли сильні дощі, випала місячна норма опадів. Проте наразі джерело зараження точно не виявлено. За інформацією міськради, аналізи води у нормі. Триває епідеміологічне розслідування, до якого залучені представники Державної санітарно-епідеміологічної служби України.

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом масового захворювання людей в Ізмаїльському районі. В місті діє режим надзвичайної ситуації.

XS
SM
MD
LG