Доступність посилання

ТОП новини

Генконсул: немає загрози життю українці, яка постраждала внаслідок атак у Стамбулі


Територія в аеропорту в Стамбулі після атак 28 червня 2016 року
Територія в аеропорту в Стамбулі після атак 28 червня 2016 року

У Генеральному консульстві України в Стамбулі заявляють, що загрози життю громадянці України, яка постраждала внаслідок нападів в аеропорту в Стамбулі, немає. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний консул України в Стамбулі Василь Боднар.

«Встановлено особу та місце перебування другої пораненої особи – громадянки України, яка постраждала внаслідок терористичного акту в аеропорту Стамбула. Зазначену громадянку відвідав консул ГКУ. Загрози життю та здоров’ю громадянки немає», – написав він.

За останніми офіційними даними, внаслідок атак у аеропорту Стамбула, які сталися 28 червня, загинула 41 людина, 239 поранені, серед загиблих є українка, ще одна українка поранена.

Генеральне консульство України у Стамбулі рекомендувало українцям тимчасово утриматись від поїздок до Стамбулу.

Ніхто відповідальності за напад на себе не взяв. Водночас прем'єр-міністр Туреччини заявив, що за загальними ознаками теракт у аеропорту схожий на той, що здійснили бойовики угруповання «Ісламська держава» у Брюсселі в березні.

Світові лідери і ООН вже засудили теракт в Туреччині. Ця країна за останні місяці постраждала від низки нападів, в скоєнні яких звинувачують курдських бойовиків та екстремістів угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG