Доступність посилання

ТОП новини

Чат-боти ГУР, СБУ і «єВорог» у Telegram відновили свою роботу


За допомогою чат-боту «STOP Russian War» від СБУ можна повідомляти про пересування російських ДРГ та військ
За допомогою чат-боту «STOP Russian War» від СБУ можна повідомляти про пересування російських ДРГ та військ

Офіційні українські чат-боти Головного управління розвідки та Служби безпеки, а також бот Міністерства цифрової трансформації «єВорог» у месенджері Telegram відновили роботу. Про це повідомив центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI. У цьому можна переконатись при спробі скористатись чат-ботами.

«Головний бот розвідки» був створений для зв’язку з українцями на окупованих територіях та отримання інформації про сили та засоби військ РФ, дислокацію російських високопосадовців і колаборантів.

За допомогою чат-боту «STOP Russian War» від СБУ можна повідомляти про пересування російських диверсійно-розвідувальних груп, військ та техніки РФ.

Також подібні функції виконує бот «єВорог», через який можна відправити точну геолокацію розташування військ РФ, а також передати фото та відео техніки.

У центрі інформаційної безпеки застерігають, що Росія може створювати ботів-двійників, через які може поширювати дезінформацію або збирати персональні дані, тож радить використовувати інструмент для перевірки чат-ботів: dovidka.info/botcheker.

У ніч проти 29 квітня головне управління розвідки Міноборони України заявило, що месенджер Telegram заблокував низку офіційних ботів, у тому числі й чат-бот української розвідки. У відомстві зауважили, що «це відбулося всупереч правилам і публічним заявам, які керівництво Telegram публічно декларувало».

Раніше засновник застосунку Павло Дуров оголосив, що месенджер блокуватиме акаунти і ботів, які «збирають координати для точкових ударів або публікують пряму особисту інформацію із закликами до насильства».

Форум

XS
SM
MD
LG