Доступність посилання

ТОП новини

РФ просувається біля Веселого: хоче «зрізати» Сіверський виступ?


Армія РФ змогла просутся вперед біля села Веселе, що лежить на північ від Бахмута (у напрямку Сіверська), повідомив 9 травня проект DeepState.

Аналітики зазначають, що агресор також намагається прорвати оборону в районі Білогорівки, Золотарівки та Верхньокам'янського. Головна мета російських військових на цьому напрямі – зрізати Сіверський виступ і зайти Силам оборони у тил в Серебрянському лісі.

На мар'їнській дільниці ЗСУ ліквідували частину штурмових груп армії РФ, яким вдалося прорватися на вогнетривкий завод у Красногорівці. Про це заявив речник оперативно-стратегічного угрупування військ «Хортиця» підполковник Назар Волошин в ефірі національного телемарафону.

«Противник не залишає спроб штурмувати місто Красногорівка невеликими штурмовими групами. Іноді окремі групи намагаються заходити на східні околиці Красногорівки на бронетехніці. Але найчастіше йдуть піші, або маломобільні групи на мотоциклах», – заявив він.

На тлі цього у Москві пройшов традиційний парад на честь 9 травня. Цього разу на Красній площі, як і минулого року, не було ані танків, ані артилерії.

На параді були помічені тактичні комплекси «Іскандер-М», ЗРК С-400 та стратегічні комплекси «Ярс», а у своїй святковій промові глава Росії Володимир Путін вже вдруге за тиждень погрожував Заходу ядерною зброєю.

Головні питання випуску:

  • Навіщо Росія почала «сунути» на Сіверськ?
  • Як ЗСУ зупинити просування РФ біля Красногорівки?
  • Чому на параді у Москві не показали новинки російського ОПК?

Гості програми:

Іван Сєкач – начальник служби зв'язків із громадськістю 110 окремої механізованої бригади імені Марка Безручка

Іван Ступак – військовий аналітик, колишній співробітник СБУ, експерт Українського інституту майбутнього

Дар'я Куренная – журналістка Донбас Реалії

​Про це та інше йтиметься в ефірі Радіо Донбас Реалії. Дивіться наживо – о 16:30 на @Радіо Свобода:

XS
SM
MD
LG