Ви використовуєте застарілу версію браузера. Для більш комфортного та коректного перегляду сторінки оновіть свій браузер за посиланням.

ТЕСТ:
Чи добре ви знаєте українських політиків?

ПЕРЕВІРИТИ

Питання 1:

Кого з народних депутатів називають «піаністом» парламенту?

  • Оксану Білозір
  • Антона Яценка
  • Ігоря Артюшенка

А от і ні!
Хоча народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Оксана Білозір і має музичну освіту, але це звання належить не їй, а депутату Антону Яценку з групи «Відродження» , який примудряється проголосувати одразу за шістьох колег!

ДАЛІ

Так!
Цей депутат раз-у-раз б’є власні рекорди «кнопкодавства»! Восени минулого року він проголосував за 5 депутатів одразу, а нещодавно знову побив свій рекорд і проголосував за 6! Недарма його називають «піаністом»!

ДАЛІ

Неправильно!
Попри те, що цей народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» закінчив колись Запорізьке музучилище по класу фортепіано, все ж це звання належить не йому, а депутату Антону Яценку з групи «Відродження». Тому що Антон Яценко примудряється проголосувати одразу за шістьох колег!

ДАЛІ

Питання 2:

Хто з перелічених політиків користується найдорожчим літаком?

  • Віталій Хомутиннік
  • Сергій та Юлія Льовочкіни
  • Віктор Медведчук

Неправильно!
Літак Віталія Хомутинніка Gulfstream G280 з бортовим номером VP-CVH коштує близько 25 мільйонів доларів. До речі, цього літака ви не знайдете в декларації Віталія Хомутинніка – він записаний на компанію «Sandgate», кінцевим бенефіціаром якої він є. А серед перелічених політиків найдорожчим літаком користується колишній голова Адміністрації президента Кучми і кум президента Росії Путіна Віктор Медведчук, який літає літаком Falcon 900. Журналісти програми «Схеми» неодноразово фіксували цей факт. Вартість такого літака сягає 50 мільйонів доларів.

ДАЛІ

Неправильно!
Влітку та восени минулого року журналісти програми «Схеми» зафіксували, що депутати з «Опозиційного блоку» Юлія Льовочкіна та Сергій Льовочкін користувалися літаком Bombardier Challenger 850. Власником його значиться офшорна компанія з Британських Віргінських островів Eola Assets Limited. Коштує такий літак близько 40 мільйонів доларів. А серед перелічених політиків найдорожчим літаком користується колишній голова Адміністрації президента Кучми і кум президента Росії Путіна Віктор Медведчук, який літає літаком Falcon 900. Журналісти програми «Схеми» неодноразово фіксували цей факт. Вартість такого літака сягає 50 мільйонів доларів.

ДАЛІ

Правильно!
Журналісти програми «Схеми» неодноразово фіксували, як колишній голова Адміністрації президента Кучми і кум президента Росії Путіна Віктор Медведчук прилітає літаком Falcon 900. Його вартість сягає 50 мільйонів доларів.

ДАЛІ

Питання 3:

Хто з наведених політиків найбільше переймається долею спорту?

  • Володимир Парасюк
  • Михайло Бродський
  • Олександр Онищенко

Неправильно!
Володимир Парасюк нерідко зчиняє бійки і, схоже, має непогану фізичну форму, та все ж це неправильна відповідь. Бо політик і президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський неабияк переживає за баскетбол і регулярно ходить до Адміністрації президента клопотати з цього приводу. Принаймні про це він не раз говорив журналісту програми «Схеми», коли той зустрічав його на Банковій :)

ДАЛІ

Правильно!
Політик і президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський неабияк переживає за баскетбол і регулярно ходить до Адміністрації президента клопотати з цього приводу. Принаймні про це він не раз говорив журналісту програми «Схеми», коли той зустрічав його на Банковій :)

ДАЛІ

Не вгадали!
Олександр Онищенко з 2002 до 2013 рік обіймав посаду президента Федерації кінного спорту України і навіть брав участь в Олімпійських іграх у змаганнях з кінного спорту. Але поки він в Україні перебуває у розшуку, хіба йому до спорту? :)
А правильна відповідь – Михайло Бродський, президент Федерації баскетболу України. Він неабияк переживає за баскетбол і регулярно ходить до Адміністрації президента клопотати з цього приводу. Принаймні про це він не раз говорив журналісту програми «Схеми», коли той зустрічав його на Банковій :)

ДАЛІ

Питання 4:

Кому з цих політиків варто було б ретельніше вивчити українську мову?

  • Віталію Кличку
  • Олексію Савченку
  • Миколі Азарову

Чому б і ні?
Часом зрозуміти, що хоче сказати столичний голова, справді нелегко.

ДАЛІ

Так!
Очільник Миколаївщини Олексій Савченко став антигероєм соцмереж після оприлюднення програмою «Схеми» його письмової презентації з численними помилками, яку він готував під час конкурсу на посаду голови Миколаївської облдержадміністрації. Після бурхливого обговорення його презентації у соцмережах Олексій Савченко обіцяв працювати над своїми помилками!

ДАЛІ

Так!
Здавалося б, навіщо Миколі Азарову тепер уже вчити українську? Але ж вчитися ніколи не пізно!

ДАЛІ

Питання 5:

Хто з перелічених політиків найбільше полюбляє годинники?

  • Геннадій Кернес
  • Костянтин Жеваго
  • Олександр Грановський

Так!
Геннадій Кернес, відповідно до його декларації за 2016 рік, має 11 годинників. Уявіть, як це незручно при переході на літній та зимовий час :)

ДАЛІ

Ні!
Він, відповідно до декларації за 2016 рік, має 7 годинників. А от Геннадій Кернес в декларації за 2016 рік зазначив, що має 11 годинників. Уявіть, як це незручно при переході на літній та зимовий час :)

ДАЛІ

Ні!
Він, відповідно до декларації за 2016 рік, має 9 годинників. А от Геннадій Кернес в декларації за 2016 рік зазначив, що має 11 годинників. Уявіть, як це незручно при переході на літній та зимовий час :)

ДАЛІ

Питання 6:

Хто з наведених політиків задекларував найбільші гривневі рахунки (свої та членів родини) у банках, відповідно до декларацій 2016 року?

  • Президент Петро Порошенко
  • Голова Верховної Ради Андрій Парубій
  • Прем’єр-міністр Володимир Гройсман

Не вгадали!
Петро Олексійович та члени його родини, відповідно до декларації 2016 року, мають на рахунках у банках майже 200 тисяч гривень. А от Володимир Гройсман вказав у декларації, що на його рахунках та рахунках його родини у банках – понад 19 мільйонів гривень! Але при цьому він та його родина мешкають у квартирі тещі Володимира Гройсмана в елітному столичному комплексі «Новопечерські липки». Журналісти програми «Схеми» раніше порахували, що в середньому вартість цієї квартири та двох придбаних тещею Гройсмана паркомісць становить 681 тисячу доларів.

ДАЛІ

А от і ні!
Відповідно до електронної декларації за 2016 рік, Андрій Парубій взагалі не має коштів на рахунках у банках – все тримає в готівці. А от Володимир Гройсман вказав у декларації, що на його рахунках та рахунках його родини у банках – понад 19 мільйонів гривень! Але при цьому він та його родина мешкають у квартирі тещі Володимира Гройсмана в елітному столичному комплексі «Новопечерські липки». Журналісти програми «Схеми» раніше порахували, що в середньому вартість цієї квартири та двох придбаних тещею Гройсмана паркомісць становить 681 тисячу доларів.

ДАЛІ

Так!
Володимир Гройсман вказав у декларації, що на його рахунках та рахунках його родини у банках – понад 19 мільйонів гривень! Але при цьому він та його родина мешкають у квартирі тещі Володимира Гройсмана в елітному столичному комплексі «Новопечерські липки». Журналісти програми «Схеми» раніше порахували, що в середньому вартість цієї квартири та двох придбаних тещею Гройсмана паркомісць становить 681 тисячу доларів.

ДАЛІ

Питання 7:

Хто з перелічених політиків задекларував у 2016 році найнесподіваніший предмет?

  • Роман Насіров
  • Михайло Добкін
  • Олег Ляшко

Так!
У деклараціях чиновників можна знайти все що завгодно, навіть тренажер. Наприклад, тренажер можна побачити у декларації відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова. І не один, а два! Дбає про здоров’я!

ДАЛІ

Так!
Михайло Добкін задекларував лампаду для перевезення Благодатного вогню. Несподівано, правда ж? Чого тільки не декларують!)

ДАЛІ

Так!
Олег Ляшко задекларував селянські вила! Дивно побачити їх у декларації, правда ж? Якщо це не декларація лідера Радикальної партії :)

ДАЛІ

Питання 8:

Яка улюблена тварина українського політикуму?

  • Сучий пес
  • Чорна кішка
  • Чупакабра

Неправильна відповідь!
Мер Харкова Геннадій Кернес, схоже, любить собак і навіть згадує їх у своїх публічних виступах. Але здебільшого політики все ж люблять котів, хоч не завжди і зізнаються у цьому.

РЕЗУЛЬТАТ

Звичайно!
Саме про цю тварину політики говорять чи не найчастіше і в різних контекстах.

РЕЗУЛЬТАТ

Неправильно!
Цю тварину дуже люблять в Україні, але не політики, а здебільшого ЗМІ. А політики все ж більше люблять… котиків!

РЕЗУЛЬТАТ

з

Спробувати ще раз

Автор: Любов Багацька

Верстка та дизайн: Владислав Закревський

Більше тестів: ТУТ

2017 © РАДІО ВІЛЬНА ЄВРОПА/РАДІО СВОБОДА