Доступність посилання

ТОП новини

Верховний Суд залишив у силi вирок виконавцям убивства журналіста Гонгадзе


Підсудні Микола Протасов (зліва) і Валерій Костенко під час судового процесу
Підсудні Микола Протасов (зліва) і Валерій Костенко під час судового процесу

Колегiя суддiв Верховного Суду Украни вiдхилила касацiйнi скарги пiдсудних i залишила в силi вирок апеляцiйного суду Києва у справі Гонгадзе. Згідно з цим вироком, Миколу Протасова засуджено до 13 рокiв позбавлення свободи, а Валерія Костенка та Олександра Поповича – до 12 рокiв.

Як повiдомила Валентина Теличенко, адвокат вдови убитого журналiста Мирослави Гонгадзе, Верховний Суд також вiдхилив прохання Протасова залишити йому звання «полковник міліції» та вiдповiднi мiнiстерськi нагороди. За словами Теличенко, таке прохання Протасов мотивував тим, що вiн є ветераном органiв внутрiшнiх справ. Однак ветераном органiв внутрiшнiх справ може вважатися тiльки та людина, служба якої у МВС була бездоганною.

Журналiст Георгій Гонгадзе зник у Києвi 16 вересня 2000 року. У листопадi того ж року було знайдене тіло без голови, яке, за висновками експертів, може належати журналiстовi. Генпрокуратура порушила кримiнальну справу за фактом убивства. Замовникiв убивства досi не встановлено. У вироку суду наголошується, що Костенко, Протасов i Попович дiяли за умисною змовою, виконуючи розпорядження свого керівника – екс-начальника департаменту зовнiшнього спостереження Олексiя Пукача, який нині перебуває в розшуку i справу котрого видiлено в окреме провадження.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG