Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко вимагає розслідувати діяльність депутатів, причетних до контрабанди


Президент Віктор Ющенко закликає правоохоронні органи розслідувати діяльність контрабандних угруповань, у координації яких підозрюють народних депутатів.

Про це Глава держави заявив, виступаючи сьогодні на засіданні Ради національної безпеки і оборони України.

Зокрема, за словами Ющенка, депутати причетні до діяльності організованих злочинних угруповань «Горобці», «Берега», «Кульгавий» і «Брокард». Але він не може назвати прізвища депутатів та назву фракції, тому що справи не доведені до суду.

Разом із тим, Президент закликав СБУ та Генеральну прокуратуру провести розслідування і довести ці справи до кінця, щоб була можливість проінформувати про це суспільство.

У зв’язку з цим РНБО в сьогоднішньому рішенні виступила за істотне обмеження недоторканності депутатів Верховної Ради.

********
СБУ: Депутати-контрабандисти входять до профільного комітету Верховної Ради

Виконувач обов’язків голови Служби безпеки Валентин Наливайченко дав зрозуміти, що народні депутати, причетні до діяльності організованих злочинних угруповань, які займаються контрабандою, входять до складу Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Після засідання Ради національної безпеки та оборони Наливайченко зазначив, що до складу цих злочинних угруповань входять і правоохоронці, і митники, і що «найгірше – політичне сприяння і владне сприяння здійснюються у стінах Верховної Ради».

За його словами, оскільки до діяльності цих груп причетні народні депутати, то процедура притягнення до відповідальності є ускладненою.

Саме тому РНБО ініціює зміни до закону, щоб суттєво обмежити імунітет народних депутатів – аж до повного його зняття.


ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG