Доступність посилання

ТОП новини

Чи покращиться робота парламенту? ДАІ боротиметься з хабарами? Фінансова криза і ринок оренди нерухомості (Огляд преси)


Київ – Сьогодні може вирішитися питання, хто стане спікером і якою буде парламентська більшість. Як пише «Нова газета», нині прогнозують чотири кандидатури на посаду спікера. Це Володимир Литвин, нунсівець Іван Плющ, регіонал Олександр Лавринович і комуніст Адам Мартинюк. Найменше шансів у Мартинюка, а найбільше – у Литвина. За його сприяння може створитися коаліція за участю БЮТ-НУНС-Блок Литвина. Але тут є одне «але». Коаліція хоч і буде формалізована, однак без твердих зобов’язань. Словом, як підсумовують газетярі, хто б не сів у спікерське крісло, яка б коаліція не створилась, вона суттєво не відрізнятиметься від попередньої. І злагодженої роботи цього парламенту країні вже не бачити. Стаття називається «Каліф на годину».

Після підвищення суми штрафів за ДТП у даішників виникає більше спокус брати хабарі, наголошує газета «Діло». У зв’язку з цим керівництво департаменту розробило цілий комплекс протидій. Серед них: офіційне і неофіційне спостереження за діями інспекторів і водіїв, опитування водіїв після зупинки їх інспекторами, перевірка протоколів і навіть кишень правоохоронців. Докладніше про це розповідається в статті «Даішникам заборонено мати при собі більше 100 гривень».

Газета «Ділова столиця» пише, що фінансова криза не перешкодила банкам за дев'ять місяців збільшити свої доходи в 1,6 раза. Задіяно було все, починаючи від курсових премій на валютообмінних операціях і закінчуючи заробітком на оренді депозитних осередків і на грошових переказах. Втім, фінансисти зізнаються, що на цих операціях вони зможуть перебиватися недовго, і прогнозують серйозне зменшення прибутку вже у четвертому кварталі.

У цьому ж числі «Ділова столиця» інформує, що на Новий рік українці залишаться вдома. Туроператори, що чекали непоганого прибутку від продажу новорічних турів, підраховують збитки. Фінансова криза змінила ставлення українців до відпочинку і на третину понизила попит на відпочинок за кордоном. Щоб стабілізувати ситуацію, оператори вже зараз масово відміняють зайві тури і скорочують кількість чартерів. Заголовок статті «Ялинка, що горить».

Останнім часом вартість оренди столичних квартир знизилася на 10-20 відсотків. Як пише газета «Факти», це пов'язане з фінансовою кризою і знецінюванням національної валюти. Розповісти докладніше про ситуацію на ринку оренди житла журналісти попросили представників Асоціації фахівців з нерухомості України.

(Київ – Прага)
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG