Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко вимагає від усіх «заблудших» відкликати підписи під коаліційною угодою


Віктор Ющенко: «Ми повинні ясно відмежуватися».
Віктор Ющенко: «Ми повинні ясно відмежуватися».
Президент України, лідер партії «Народний Союз Наша Україна» Віктор Ющенко закликає народних депутатів-однопартійців відкликати свої підписи під коаліційною угодою.

Про це він сказав, виступаючи на з’їзді НСНУ, що проходить сьогодні у Києві.

«Я закликаю народних депутатів від «Нашої України», тих народних депутатів, у яких партійний квиток партії, тих, які завдяки роботі партії були обрані до Верховної Ради, ухвалити це рішення і ухвалити рішення якнайшвидше – відкликати свої підписи, які дехто поставив на коаліційній угоді, та об’єднатися в єдину депутатську групу «Наша Україна», – сказав Президент.

Він наголосив, що сьогодні уряд та коаліція ведуть політику «безмежного популізму». Він розкритикував діяльність уряду практично по всіх напрямках діяльності. «Це не може бути нашою політикою, шановні», – сказав Президент, наголосивши, що «Наша Україна» має відмежуватися від цього.

«Навіть тим чотирьом депутатам – заблудшим – немає чого робити (у коаліції), але дуже важливо, щоб сьогодні рішення – ясне, чітке, без посилань на персоналії – ухвалив з’їзд. Ми повинні ясно відмежуватися. «Наша Україна» не може бути соратником у такій політиці, у такому кадровому підході, соратниками у таких антикризових діях», – сказав глава держави.

«Нашу Україну» об’єднує не ідея, а психологія дрібних крамарів – Червоненко

Член політради партії «Народний Союз Наша Україна» Євген Червоненко жорстко скритикував нинішній стан справ у цій партії.

У ході виступу на з’їзді «Нашої України», який проходить у Києві, Червоненко наголосив, що на сьогодні НСНУ як партія влади втратила вплив та авторитет у суспільстві, який мала у попередні роки.

На думку Червоненка, стан справ у «Нашій Україні» є критичним, насамперед, через недоліки у кадровій політиці.

«Партія мовчала, коли знищували «любих друзів», – сказав Червоненко, додавши, що сьогодні на багатьох керівних посадах, замість перевірених партійців, перебувають інші люди.

«Ви пам’ятаєте нашу першу п’ятірку? Хто з них сьогодні зараз з нами? І чому списки складаються саме зараз?», – запитав Червоненко у присутнього в залі Президента України Віктора Ющенка, додавши, що у рамках кадрової політики «Нашої України» ігнорується багато гідних членів партії.

На думку Червоненка, саме у цьому полягає причина проблем у «Нашій Україні».

Червоненко також наголосив, що «партія є розгубленою, багато її членів зрадили і перейшли до інших політичних сил». «Сьогодні ті, хто перший втік, намагаються повернути собі місце у перших лавах партії», – зауважив Червоненко.

За його словами, «Наша Україна» не прислухалася до його пропозиції «зібрати стару гвардію і почати все з чистого аркушу».

Він наголосив, що «сьогодні партію об’єднує не ідея, а психологія дрібних лавочників».

Водночас, Червоненко зазначив, що попри труднощі і бажання деяких його однопартійців, він не залишить лави «Нашої України», а своєю подальшою діяльністю намагатиметься повернути партії втрачені здобутки.

«Наша Україна» є єдиною ідейною партією в Україні – Ющенко

«Ми йдемо на вибори, і, щоб ви запам’ятали, йдемо перемагати. Ми йдемо на вибори і переможемо, бо дбаємо про Україну…У нас не існує проекту, як поділити країну на двох чи на трьох», – сказав президент Президент України Віктор Ющенко, виступаючи на з’їзді партії «Наша Україна», що проходить сьогодні у Києві.

Він назвав «Народний Союз Наша Україна» єдиною ідеологічною українською партією.

У продовження думки Президент сказав: «Блок Юлії Тимошенко – яка ідеологія? Ідеологія одна – добитися влади будь-якою ціною».

Президент висловив переконання, що це не політика для України, і додав, що всі інші сьогоднішні політичні сили також не мають стратегії становлення Української держави.

За словами Ющенка, лише «Наша Україна» опікується цими питаннями.

«Наша місія – показувати, яким чином розбудовувати Українську державу», – сказав Ющенко, додавши, що «ми є ідейна партія».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG