Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ стабілізується – Тимошенко


Під час зустрічі у понеділок у Києві з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко повідомила про «певні позитивні ознаки» стабілізації в Україні ситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ.

За її словами, пік захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні захворювання був 4 листопада, коли занедужали близько 127 тис. людей, а вже 8 листопада кількість хворих становила приблизно 32,5 тис. осіб. Водночас вона сказала, що в 17 регіонах епідеміологічний поріг залишається ще перевищеним. Як зазначила Прем’єр України, у решті «10 регіонах рівень захворюваності не досяг епідемічного порогу, і пішла на спад захворюваність».

Як повідомляє Урядовий портал, Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко звернулася до представників Всесвітньої організації охорони здоров’я з проханням допомогти забезпечити Україну вакциною від грипу A/H1N1.

«В Україні, як і у всьому світі, є потреба в протипандемічній вакцині, тому я просила б ВООЗ допомогти Україні забезпечити українських громадян цією вакциною», – заявила Юлія Тимошенко.

Місія Всесвітньої організації охорони здоров’я вивчає епідемічну ситуацію в Україні.

За повідомленням Міністерства охорони здоров'я України, кількість померлих від наслідків грипу і гострих респіраторних вірусних інфекцій в Україні зросла до 155 осіб.

Упродовж минулої доби кількість жертв епідемії збільшилася на 11 осіб: 2 – померли у Львівській області, 2 – в Івано-Франківській, 2 особи – в Рівненській, 3 – у Чернівецькій, по одному – у Хмельницькій та Вінницькій областях.

Від початку епідемії в країні на грип і ГРВІ захворіли близько 970 тисяч осіб, зокрема, за останню добу 32 з половиною тисячі.

Ющенко: підстав для надзвичайного стану немає

Президент Віктор Ющенко заявляє, що підстав для введення в Україні надзвичайного стану немає.

Про це глава держави сказав в інтерв’ю «5-му каналу» в неділю.

«Я взагалі проти, щоб країна завмирала, щоб країна обмежувала свою життєдіяльність», – наголосив Віктор Ющенко.

Водночас він зазначив, що йому б хотілось, щоб уряд вживав адекватні до ситуації дії, а не піарився.

За словами Президента, ще у квітні цього року Всесвітня організація охорони здоров’я попереджала, що в світі почалася пандемія грипу.

Глава держави зауважив, що кожна країна мала вживати заходів для запобігання епідемії. «Бути готовою до неї (пандемії – ред.) – це обов’язок кожного уряду, кожного лікаря», – наголосив Ющенко.

За його словами, Україна не була готова, не було відповідних лабораторій для діагностики, тест-систем, не була проведена вакцинація, тощо.

Глава держави знову пригадав те, що Блок Юлії Тимошенко, який очолює Прем’єр-міністр, звіз на свій з’їзд до Києва людей, в тому числі й з тих областей, де вже були зафіксовані смертельні випадки.

Критикуючи інші кроки уряду, Віктор Ющенко наголосив: «Уряд робив все навпаки від того, що вимагала епідеміологічна ситуація».

Довідка: Пандемічний грип (H1N1) 2009

*****************************

Пам’ятка щодо грипу типу А/Н1N1

Кабінет Міністрів України видав Пам’ятку щодо грипу типу А/Н1N1.

Клінічні ознаки грипу типу А/H1N1: головний біль, біль у м’язах, біль у горлі, підвищення температури тіла, кашель, нежить, закладання носа, в окремих випадках – блювота і розлад шлунку.

Як можна заразитися вірусом грипу типу А/H1N1? Як довго є заразним хворий на так званий «свинячий грип»? Як запобігти зараженню грипом цього типу? На ці та інші запитання відповідь можна отримати у Пам’ятці, котру розміщено на Урядовому порталі.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG