Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко звинувачує Тимошенко в корупції і просить СБУ розібратися


Президент Віктор Ющенко звинувачує в корупції Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко і просить Службу безпеки розібратися в цьому питання. «Питання до Служби безпеки України – за останні 10 днів поширилася інформація про те, що БЮТ розробив систему заохочень на майбутніх виборах», – заявив глава держави на нараді з керівниками силових відомств.

За словами Ющенка, п’яти членам окружних виборчих комісій, які забезпечать перше місце Тимошенко на майбутніх президентських виборах, як бонус обіцяні місця у виборчих списках на виборах до місцевих рад.

Крім того, Президент заявив, що за останні два місяці прем’єр вирішила підвищити заробітні плати людям тих професій, які будуть задіяні на президентських виборах. «Це політична корупція», – заявив глава держави.

Він наголосив, що озвучені факти є «підказкою» для Генеральної прокуратури.

Водночас перший віце-прем’єр Олександр Турчинов називає необ’єктивними заяви Президента Віктора Ющенка на нараді із протидії корупції.

«Ми звикли до таких посилань, до таких «чорних меседжів» і якось, останнім часом, навіть не звертаємо на них уваги, тому що, на жаль, об’єктивності там мало», – сказав Турчинов.

Луценко: Ющенко дискредитує систему органів внутрішніх справ

Тим часом міністр внутрішніх справ Юрій Луценко називає безпідставними обвинувачення Президента Віктора Ющенка в корумпованості міліції.

За його словами, такі заяви дискредитують співробітників міліції. При цьому міністр зауважив, що МВС ефективно бореться зі службовими злочинами в лавах своїх співробітників. Зокрема, цього року за службові злочини було звільнено 600 міліціонерів, наголосив Луценко.

Міністр заявив, що Ющенкові варто звернути увагу на те, як працюють призначені ним чиновники. «Сотні розкрадачів бюджету сидять у нього за спиною за його велінням, але він з ними з усіма не збирається боротися», – сказав міністр.

«Не я спокійно спостерігав за розкраданням сотень мільярдів, які виділив НБУ комерційним банкам, які пропали ніхто не знає де… Не я захищав свого свата, який погорів на кримінальній справі», – додав Луценко.

Міністр також заявив, що ходити в Секретаріат Президента він «більше не збирається», але обіцяє сумлінно виконувати свої обов’язки.

Ющенко: «Ви не професіонали. Ви бездарні міністри»

Сьогодні на нараді з боротьби з корупцією глава держави звинуватив присутніх, зокрема міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, представників Державної податкової адміністрації, Державної митної служби в сприянні корупції й виступив за відставку Луценка.

«Я сьогодні хотів сказати, що ви не професіонали. Ви бездарні міністри, бездарні керівники своїх відомств», – заявив Президент, звертаючись до голови МВС Юрія Луценка, в.о. генерального прокурора Сергія Винокурова, голови СБУ Валентина Наливайченка, заступників керівників Міністерства юстиції, податкової адміністрації, митної служби.

Ющенко наголосив, що люди, які мають очолювати боротьбу з корупцією, є «співучасниками цього жахливого процесу».

Після цього голова МВС Юрій Луценко встав і сказав, що він не згоден з цим твердженням, і попросив дозволу піти з наради. Президент дав згоду.

«Зараз я поясню, чому міністр пішов. На його місці я б сюди не приходив. На його місці я б давно подав у відставку», – заявив Ющенко.

Президент зауважив, що у МВС більше займаються політикою, про що свідчить зменшення кількості виявлених правопорушень. За останні п’ять років, за словами Ющенка, кількість виявлених порушень органами міліції зменшилася на 15 відсотків.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG