Доступність посилання

ТОП новини

Кириленко зареєстрував новий проект постанови про звільнення Табачника


Лідер партії «За Україну!», народний депутат від НУНС В’ячеслав Кириленко зареєстрував у Верховній Раді новий проект постанови про звільнення Дмитра Табачника з посади міністра освіти та науки. Про це повідомили в прес-службі партії «За Україну!».

На сайті парламенту відповідний проект постанови поки що відсутній.

За словами Кириленка, нинішнє голосування за звільнення Табачника є жовтою карткою для нього. «202 голоси при ненайбільшій мобілізації парламентаріїв проти його роботи означають, що в нього вже немає остаточної легітимності», – зауважив депутат.

Сьогодні Верховна Рада не підтримала проект постанови про звільнення Табачника з посади міністра освіти і науки. За дане рішення проголосували 202 із 424 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Не голосували у повному складі Партія регіонів, комуністи, блок Литвина. «За» проголосували 146 народних депутатів із фракції БЮТ та 56 – із фракції НУНС.

Самого міністра під час розгляду цього питання в парламенті не було.

Зі свого боку, в Блоці Юлії Тимошенко вже заявили, що внесуть новий проект постанови про відставку Табачника. «І будемо це робити майже постійно», – наголосив народний депутат від БЮТ Володимир Яворівський.

Дмитро Табачник був призначений міністром освіти й науки 11 березня.

Міносвіти: Табачник скасував моніторинг знань учнів 3, 5-8 і 10 класів

Міністр освіти й науки Дмитро Табачник своїм наказом скасував вивчення рівня навчальних досягнень учнів 3, 5-8, 10 класів, повідомила прес-служба Міносвіти у вівторок.

У відомстві зауважили, що текст наказу неправильно витлумачили деякі ЗМІ: «У назвах і текстах матеріалів йшлося нібито про скасування зовнішнього незалежного оцінювання знань (тестування)...».

У прес-службі повідомили, що Табачник скасував наказ свого попередника Івана Вакарчука від 28 жовтня 2009 року, яким запроваджувалося таке вивчення рівня знань школярів.

«Скасованим наказом Вакарчука від 28 жовтня 2009 фізично не могло запроваджуватися тестування, оскільки воно на той час уже кілька років діяло», – наголосили в Міносвіти.

Табачник скасував наказ свого попередника у понеділок, 29 березня. Це рішення, як наголошується в тексті документа, міністр ухвалив, «щоб уникнути перевантаження школярів загальноосвітніх навчальних закладів у період завершення навчального року та враховуючи незадовільний рівень підготовки дослідження з вивчення рівня навчальних досягнень учнів загальноосвітніх навчальних закладів з української мови, математики та історії України».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG