Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: Україна готова надати бази для обслуговування кораблів ЧФ Росії


Президенти Віктор Янукович і Дмитро Медведєв під час зустрічі в Геленджику (Росія), 4 жовтня 2010 року
Президенти Віктор Янукович і Дмитро Медведєв під час зустрічі в Геленджику (Росія), 4 жовтня 2010 року

Україна готова надати свої бази для ремонту та обслуговування кораблів Чорноморського флоту Російської Федерації, заявляє Президент України Віктор Янукович.

«Чорноморський флот потребує ремонту, обслуговування», – сказав глава держави в понеділок на першому українсько-російському форумі в Геленджику (Краснодарський край, Росія). За його словами, це питання обговорювали під час двосторонньої зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим.

Янукович наголосив, що українська база, яка розміщена в акваторії – стоянки ЧФ Росії, може обслуговувати спільно і українські, й російські кораблі.

«Хочемо почути конкретні пропозиції», – заявив український Президент.

Крім того, за словами Януковича, Україна запрошує Росію до спільної участі в проекті реалізації транспортного переходу в Азію.

«Наші транспортні коридори не закінчуються лише між Україною та Росією. Росія хоче їхати до Європи, ми (Україна) теж дуже хочемо, щоб ви їхали через Україну, а ми хочемо їхати в Азію через Росію. Тому ми готові вислухати ваші пропозиції, приєднатися до тієї роботи, яку проводить наразі Казахстан», – сказав глава держави.

При цьому Янукович зауважив, що це питання він обговорював із президентом Казахстану Нурсултаном Назарбаєвим під час його нещодавнього візиту в Україну.

Янукович: будівництво мосту Керч-Кавказ треба прискорити

Будівництво мосту Керч-Кавказ бажано завершити до 2012 року, до проведення в Україні фіналу чемпіонату Євро-2012, заявляє Президент України Віктор Янукович.

Якщо будівництво такого мосту не завершиться у 2012 році, то це необхідно зробити до 2014 року, до проведення в Сочі Зимової олімпіади, сказав Янукович на першому Українсько-російському міжрегіональному економічному форумі в Геленджику (Росія).

Президент України звернувся до свого російського колеги Дмитра Медведєва з проханням про постачання в Україну поромів для поромної переправи Керч-Кавказ до моменту будівництва мосту.

За словами Януковича, на сьогодні поромна переправа в Керчі працює, «перезавантажена» і є рентабельною.

Україна і Росія домовилися про прикордонну співпрацю

Україна та Росія підписали в понеділок програму міжрегіональної та прикордонної співпраці на 2011-2016 роки. Церемонія підписання двосторонніх документів відбулася за підсумками першого Українсько-російського міжрегіонального економічного форуму в Геленджику (Росія).

Із української сторони документ підписав міністр регіонального розвитку та будівництва Володимир Яцуба, з російської – міністр регіонального розвитку Віктор Басардін.

Крім того, за підсумками форуму підписали протокол про співпрацю між українським і російським союзами промисловців і підприємців про спільні дії щодо поглиблення двосторонньої міжрегіональної та ділової співпраці.

Голова адміністрації Краснодарського краю Олександр Ткачов і голова Запорізької обласної державної адміністрації Борис Петров підписали план заходів щодо реалізації угоди «Про торговельно-економічну, науково-технічну та культурну співпрацю» на 2011-2012 роки.

Перший Українсько-російський міжрегіональний економічний форум у Геленджику відбувся під головуванням президентів України та Російської Федерації Віктора Януковича і Дмитра Медведєва.

Янукович і Медведєв домовилися про спрощення процедури перетину кордону

Геленджик, 4 жовтня 2010 року
Спрощення митних процедур на кордоні України та Росії сприятиме зниженню корупції, заявив президент Російської Федерації Дмитро Медведєв.

Після зустрічі зі своїм українським колегою Віктором Януковичем Медведєв відзначив необхідність уніфікації документів під час виконання прикордонних і митних процедур, а також заявив про необхідність переходу до системи «єдиного вікна».

«Тут необхідно максимально спростити (процедури) – усе це має привести до того, що на кордонах буде менше хамства, значно зменшаться черги, корупцію має бути принципово знижено», – сказав Медведєв.

Водночас український Президент у своєму виступі на засіданні Українсько-російського міжрегіонального економічного форуму наголосив, що питання облаштування пунктів пропуску через державний кордон та спрощення процедури перетину його громадянами України і Росії не знімаються з порядку денного.

«Я бачу наших митників тут, прикордонники також тут. Треба зробити так, щоб ми почули сьогодні звіт – що вони за період часу, що минув від зустрічі у Глухові, зробили. Які рішення наявних проблем пропонують. Ми маємо рухатися вперед і займатися реалізацією цього проекту», – наголосив Янукович.

Янукович просить Медведєва підтримати проведення Олімпіади в Карпатах

Україна просить Росію підтримати її ініціативу про проведення у 2022 році зимової Олімпіади в Карпатах. Про це заявив Президент України Віктор Янукович після зустрічі з президентом Росії Дмитром Медведєвим.

«Нас дуже цікавлять питання проведення великих міжнародних заходів на територіях наших держав: в Україні – Євро-2012, у Росії – Сочі-2014. Для нас дуже цікавий проект Сочі-2014, ще й з того боку, що ми вийшли з ініціативою, і я попросив би Вас, Дмитре Анатолійовичу, щоб підтримали нас на відповідному міжнародному рівні у проведенні Олімпійських ігор у 2022 році в Карпатах», – сказав глава української держави.

За словами Януковича, Україна вивчатиме російський досвід, як і досвід розвитку російського узбережжя Чорного моря.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG