Доступність посилання

ТОП новини

«Правлячий режим перейшов межу» – львівські депутати


Акція прихильників Юлії Тимошенко у Львові, 8 серпня 2011 року
Акція прихильників Юлії Тимошенко у Львові, 8 серпня 2011 року

Львів – Депутати Івано-Франківської та Львівської міськрад на позачергових сесіях звернулись до Президента України з вимогою звільнити з-під арешту колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко. А львівські обранці вимагають також призначити вибори у Верховну Раду восени цього року.

Понад сто львів’ян під різними партійними прапорами прийшли в понеділок під стіни Ратуші, де відбувалась позачергова сесія Львівської міськради. За звернення на підтримку Юлії Тимошенко проголосували 72 депутати з 90.

Львівська міськрада висловила протест і незгоду з тими подіями, що відбуваються у державі і закликали громаду «виявити єдність в рішучому опорі диктатурі».

«Правлячий режим перейшов межу. Після резонансних затримань та арештів активістів «податкового майдану», міністрів та посадовців попереднього українського уряду, членів патріотичних організацій «Тризуб» та Всеукраїнського об’єднання «Свобода», суд, який важко назвати справедливим та незаангажованим, здійснив цинічну «зміну запобіжного заходу» для одного з лідерів опозиції Юлії Тимошенко», мовиться у зверненні Львівської міськради.

За нього не голосували депутати-регіонали, які хоч були в сесійному залі, але не зареєструвались для участі у позачерговому засіданні.

«Як можна коментувати дії суду? Всі знають, що раніше арештовували підлеглих Тимошенко, то ніхто не влаштовував віче і наради. Почалась передвиборна кампанія і тому всі партії апелюють до громади», – пояснив позицію фракції Партії регіонів у міській раді, депутат Ігор Гладиш.

Боротьба очікує без пісень і танців

Сьогодні в Україні не можна розраховувати на справедливий і неупереджений суд, люди доведені до відчаю, а країну влада завела в тупик. Такі думки довелось чути від пересічних львів’ян, які спостерігали за акцією під стінами мерії.

За словами депутата-свободівця Руслана Кошулинського, наразі ще не відомо, хто у сесійному залі Львівської міськради опозиціонер, а хто вагається. Бо боротьба буде не з танцями і піснями на Майдані, а важка, з арештами й побоями. «Нам потрібно виробляти тільки спільну якісну стратегію та організацію», – зазначив «свободівець».

Він також повідомив, що спілкувався з депутатами кількох обласних рад, де БЮТ має більшість, але досі там обранці не зібрались на позачергову сесію.

Львівська міськрада також вимагає призначити парламентські вибори восени цього року, бо нинішні народні депутати «поховали» демократію.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG