Доступність посилання

ТОП новини

Україна є важливою державою, яка робить свій внесок у спільну безпеку – Немилівська


Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Наталія Немилівська
Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Наталія Немилівська

Київ – Україна послідовно прагне бути постачальником безпеки з 1992 року, зазначила в інтерв’ю Радіо Наталя Немилівська, голова Центру інформації та документації НАТО в Україні, яка походить з української родини, цікавиться українською культурою.

– Як багато народи світу знають про Україну? Завдяки чому? Як це впливає на її репутацію?

– Україна добре відома і користується повагою з багатьох причин, але, як на мене, першою приходить на думку сфера безпеки. Україна послідовно прагне бути постачальником безпеки з 1992 року, беручи активну участь у міжнародних операціях підтримки миру. Це забезпечило Україні міжнародну повагу, якою вона користується і донині.

– До якого ступеня Україна цікавить світ із точки зору політики, культури і туризму?

– Україна, без сумніву, країна, що захоплює, коли спостерігаєш за становленням політичної нації, яке відбувається на твоїх очах, та вивчаєш тривалу і багату історію культури, і все це одночасно. Україна стає дуже цікавим місцем для відвідування, навчання і роботи.

– Що перше спадає вам на думку, коли ви чуєте слово «Україна»?

– Коли я думаю про Україну, на думку спадає слово «розмаїття». Україна розмаїта не лише географічно, маючи гори, степи, ліса і навіть пустелю, а й етнічно і культурно.

– Як змінилась політична карта світу з появою України?

– «Немає нічого постійного, за винятком змін», – сказав Геракліт. Фактично з 1990 року на світовій мапі з’явились більше ніж 30 нових країн, і більшість із тих, що розташовані в Центральній і Східній Європі, стали членами НАТО. Що стосується України, вона стала важливою країною, яка робить свій внесок у спільну відповідальність і безпеку як в євроатлантичному регіоні, так і поза його межами, а це значний внесок.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG