Доступність посилання

ТОП новини

Пенсійні пільги залишили для депутатів (огляд преси)


Київ – Скасування низки пільг для пенсіонерів, що є на особливо привілейованому положенні у держави, – політично правильний крок чинної влади, стверджує тижневик «Ділова столиця». І хоча заощаджені гроші не принесуть очікуваного полегшення держбюджетові, однак пропагандистський ефект від урізання пільг залишиться. І все ж, як переконує видання, пенсійними преференціями, як і раніше, продовжуватимуть користуватися деякі чиновники і депутати. Докладніше про суперечності в новому пенсійному законодавстві йдеться у статті «Пільги скасували не всім».

Про урядові тенденції проведення деяких урочистостей розповідає газета «Голос України». Кореспондент видання зауважує, що останнім часом почастішали церемонії відкриттів усіляких новобудов, де червоні стрічки перед телекамерами перерізає прем’єр Микола Азаров. Чи й справді високопосадовці мають брати участь у численних, часто «потьомкінських», урочистостях із нагоди різноманітних відкриттів якихось об’єктів, запитує журналіст, – чи не краще було б більше часу присвятити безпосередньому виконанню своїх посадових обов’язків. Про це наголошується в матеріалі «Перерізання стрічок, або Чим має опікуватись прем’єр…».

Проект Держбюджету на 2012 рік не враховує дедалі більші макроекономічні ризики, які можуть негативно позначитись на фінансовому стані України. Про це стверджують експерти газети «Вечірні вісті» у статті «Бюджет загравання з МВФ».

Соцпартію найближчим часом поповнять нові кадри, заявив нещодавно її лідер Олександр Мороз. Однак, на думку експерта «Газети по-українськи», скільки б партія не оновлювалася, лівий рух в Україні не матиме популярності, доки там будуть олігархи. Адже, скажімо, як можна вірити комуністичним гаслам Петра Симоненка, який мешкає в у фешенебельному будинку за кілька мільйонів доларів. Мороз так само небідна людина, відтак говорити про ліву партію, у лавах якої є представники олігархічних кіл, достатньо складно, зазначає експерт «Газети по-українськи».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG