Доступність посилання

ТОП новини

Посадити Тимошенко на 7 років вимагає прокуратура


Співробітники міліції намагаються заблокувати прохід до Печерського суду, Київ, 27 вересня 2011 року
Співробітники міліції намагаються заблокувати прохід до Печерського суду, Київ, 27 вересня 2011 року

Київ – Державне обвинувачення просить Печерський райсуд Києва призначити екс-прем’єру Юлії Тимошенко покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Про це заявила під час судових дебатів у вівторок прокурор Лілія Фролова. Вона також сказала, що вважає провину Юлії Тимошенко доведеною. У свою чергу адвокати наполягають на тому, що обвинувачення не логічні та беззмістовні, тому їхня підзахисна має бути відпущена з-за ґрат, а порушену проти неї кримінальну справу слід закрити.

Адвокат Юлії Тимошенко Олександр Плахотнюк заявив, що вимога сторони обвинувачення призначити підсудній покарання у вигляді 7 років є не обґрунтованою і свідчить про невпевненість прокурорів у своїх позиціях.

«Особисто я пояснити це не можу, бо логіки в діях прокуратури немає. Вони говорять про безпрецедентний злочин і при цьому просять мінімальний термін позбавлення волі», – додав Плахотнюк.

Прокурори піарять мафію – Тимошенко

Державне обвинувачення запевняє, що провина підсудної повністю доведена під час судового слідства.

«Державне обвинувачення вважає, що провина підсудної повністю доведена показами свідків, дослідженням доказів, висновками експертів тощо. Злочини, вчинені вищими посадовими особами держави, визначаються одним із найнебезпечніших видів злочинності. Це зло, що підриває довіру до держави, руйнує соціальний мир, громадську стабільність і завдає шкоди державній безпеці», – заявила у суді представник державного обвинувачення Лілія Фролова.

На це Юлія Тимошенко відповіла, що прокурори у цьому судовому процесі грають роль піар-агенції мафії.

Логічних обвинувачень немає – Сухов

А адвокат Юрій Сухов заявив, що Печерський районний суд міста Києва мав би відновити судове слідство, після чого розглянути клопотання сторони захисту про зміну Юлії Тимошенко запобіжного заходу.

«Вони вважають, що вина доведена. Але поки що повної хронології та аналізу доказів у справі вони не навели. Тому, як вони вибудують своє обвинувачення, ми не знаємо. Ми не бачимо поки що пов’язаних логічним ланцюгом обвинувачень», – сказав Сухов.

Утім, суддя Родіон Кірєєв відмовився поновити стадію судового слідства у справі Юлії Тимошенко і вирішувати клопотання про зміну запобіжного захисту. Таким чином суд перейшов до стадії дебатів. Вони відбувалися упродовж засідання у вівторок. Свою позицію висловила сторона обвинувачення.

У середу зранку засідання у справі Тимошенко має продовжитися виступами захисників. За словами адвоката Юрія Сухова, лише його виступ розрахований на 4 години. Він планує спростувати обвинувачення, висунуті колишньому Прем’єр-міністру.

Генеральна прокуратура звинувачує Юлію Тимошенко у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році.
Печерський райсуд Києва розглядає справу проти екс-прем’єра з кінця червня. Від 5 серпня Юлію Тимошенко за рішенням суду утримують у Лук’янівському СІЗО.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG