Доступність посилання

ТОП новини

Раду Європи турбує здоров’я Тимошенко і Луценка


Київ – Парламентська асамблея Рада Європи стурбована станом здоров’ям Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Співдоповідачі моніторингового комітету ПАРЄ щодо України зазначили, що стан ув’язнених та відсутність необхідної медичної допомоги непокоять європейську спільноту. На їхню думку, Україна не виконує тих зобов’язань, які взяла на себе, вступивши до Ради Європи, Однак у влади ще є час все виправити, наголосили співдоповідачки.

Події в Україні непокоять Парламентську асамблею Ради Європи, тому було вирішено підготувати звіт, що має висвітлити переслідування колишніх урядовців, реформу кримінальної юстиції та виборче законодавство в Україні, кажуть представники ПАРЄ, співдоповідачки Майліс Репс та Марієтта де Пурбе-Лундін

Особливо європейців цікавить доля Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, зазначила співдоповідач моніторингового комітету Майліс Репс.

«Нас непокоїть те, що стан здоров’я Юлії Тимошенко та Юрія Луценка складний, вони не отримують адекватної медичної допомоги, – каже вона. – Ми просили про зустріч з пані Тимошенко, однак наш запит був відхилений суддею, який сказав, що ми не маємо достатніх підстав для зустрічі. Ми будемо просити про зустріч і наступного разу, коли приїдемо в Україну».

Хоча зустрітися з Тимошенко і Луценком не вдалось, однак адвокати колишніх урядовців розповіли про ситуацію та про нові кримінальні справи – все це Парламентська асамблея Ради Європи обговорить на січневій сесії, зазначила Майліс Репс.

Українська влада багато обіцяє, але мало робить – Пурбе-Лундін

Українська влада багато обіцяє, але мало робить, і це турбує ПАРЄ. Коли Україна вступила до Ради Європи, то взяла на себе зобов’язання, які наразі не виконуються, стверджує співдоповідач Марієтта де Пурбе-Лундін.

«Ми тут, щоб простежити, як Україна виконує свої зобов’язання. Ми вже побачили низку законів, які потребують змін. Я думаю, що зміни, які відбудуться в Україні протягом наступних 2-3 місяців, будуть важливими для майбутнього. Українська влада досі має можливість все зробити правильно», – зауважила Марієтта де Пурбе-Лундін.

Новий звіт оприлюднять і обговорять на січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Як зазначають співдоповідачки, цей документ проміжний, викликаний необхідністю терміново розібратися з ситуацією в Україні. Повна доповідь про Україну буде зроблена у 2013 році.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG