Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали за наказом «провалили» декриміналізацію «статті Тимошенко»


Депутати опозиційних фракцій блокують парламентську трибуну, Київ, 15 листопада 2011 року
Депутати опозиційних фракцій блокують парламентську трибуну, Київ, 15 листопада 2011 року
Київ – Парламентська більшість не підтримала поправки до президентського проекту про гуманізацію відповідальності за злочини у сфері господарської діяльності, яка б дозволила звільнити екс-прем’єра Юлію Тимошенко з-за ґрат. У фракції Партії регіонів визнали, що депутатам заборонили голосувати за декриміналізацію статті Тимошенко.

За наполяганням фракції Партії регіонів було винесено на голосування поправку голови парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, депутата від БЮТ Віктора Шевця, враховану профільним комітетом. Вона передбачала вилучити статтю 365-у із Кримінального кодексу України в чинній редакції і внести її нову редакцію. Регіонали не дали жодного голосу за цю поправку.

Пізніше представники більшості не підтримали ще одну поправку Віктора Шевця, яка пропонувала вилучити 365-у статтю з переліку статей, за якими передбачена кримінальна відповідальність.

Депутати від Партії регіонів отримали команду не голосувати за декриміналізацію статті Тимошенко. Про це заявив голова парламентського комітету з питань регламенту та депутатської етики, регіонал Володимир Макеєнко.

«Керівник нашої фракції сказав: «Ні». Коротка відповідь, але зрозуміла», – зазначив Макеєнко.

Тимошенко тримають у в’язниці, бо її бояться – Королевська

Натомість народний депутат від БЮТ Наталія Королевська заявила, що фракція Партії регіонів не голосує за поправки щодо декриміналізації статті Тимошенко через страх перед нею.

«Ви боїтеся. Ви тримаєте Юлю у в’язниці, тому що ви боїтеся. Немає сенсу розглядати закон далі, тому що це легалізація вашого злодійства», – заявила Королевська.

Після голосування опозиційні депутати кричали «ганьба». Крім того, б'ютівці заблокували трибуну з вимогою зробити перерву і дати можливість виступити із заявою. У заяві йшлося про те, що БЮТ-«Батьківщина» через кримінальне переслідування їхнього лідера не може брати участь у засіданнях Верховної Ради. Після цього б'ютівці залишили залу пленарних засідань.

Юлію Тимошенко засуджено за звинуваченням у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році до семи років позбавлення волі, за статтею 365-ю Кримінального кодексу.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG