Доступність посилання

ТОП новини

Сімферопольці нагадали владі, що чистити місто треба щодня


Сміття біля виконкому Сімферополя
Сміття біля виконкому Сімферополя
Сімферополь – Із наближенням Великодня кримчани нагадали меру Сімферополя Віктору Агеєву, що чистити місто треба щодня. Молодь міста провела флеш-моб під стінами сімферопольської міськради. Кілька десятків студентів вишів адміністративного центру автономії принесли пакети зі сміттям меру. Міський голова до учасників акції не вийшов, а представники міліції попередили їх про те, що вони порушують законодавство.

Під час флеш-мобу «Чистий четвер»
Під час флеш-мобу «Чистий четвер»
Студенти із синіми поліетиленовими пакетами, наповненими порожніми пластиковими пляшками походили трохи під стінами міської ради, потім викинули сміття у переповнені урни біля адмінбудинку і розійшлися. Весь перебіг акції, організованої через соціальні інтернет-мережі, ретельно знімали на відеокамеру правоохоронці, які попередили молодь, що протест незаконний, бо проводиться без попереднього повідомлення влади.

Дві дівчини не називають себе, кажуть, відгукнулися на запрошення друзів, бо їм не подобається, що Сімферополь такий брудний.«Так, дуже брудно, багато сміття. І дуже мало урн і сміттєвих баків».

Сміття у місті
Сміття у місті
Студент Сергій підтримує подруг. «Ось ми ходимо тут, шукаємо. Зібралися майже 60 осіб, хочемо сміття викинути. А тут сміттєві урни – майже єдине місце у місті», – каже хлопець.

Сергій розповів, що днями редакція газети міськради «Южная століца» разом із чиновниками організувала акцію «Чистий флеш-моб», під час якої зібрали сміття на одній із центральних вулиць Сімферополя. На думку студента, насправді комунальні служби мали б щодня слідкувати за чистотою міста, що хоче називатися «південною столицею».

Не довго й до екологічної катастрофи?

Представники міськвиконкому на акцію ніяк не відреагували. Більше того, коли журналісти хотіли дізнатися, що вони думають про вимоги молоді до місцевої влади, на місці не виявилося жодного відповідального чиновника.

Неофіційно співробітники Управління житлово-комунального господарства міста переконували журналістів, що ситуація в місті налагоджується і за останній рік вдалося відновити систему збору та вивезення сміття.

Тим часом конфлікт місцевої влади та словацьких інвесторів в компанії «Сімеко» загрожує до проблем збору і вивезення сміття додати проблему його утилізації. Боротьба за контроль над сміттєпереробним підприємством, вважають експерти, взагалі може поставити Сімферополь на межу екологічної катастрофи.
  • Зображення 16x9

    Володимир Притула

    Кримський журналіст. Співпрацюю з Радіо Свобода з 1990 року. Керівник проєкту Радіо Свобода «Крим.Реалії» з березня 2014 року. В грудні 2014-го був змушений покинути півострів. Заслужений журналіст України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG