Доступність посилання

ТОП новини

У Британії жінку засудили до ув’язнення за расизм


Суддя в Великій Британії засудив у вівторок до ув’язнення на 21 тиждень жінку, расистські вигуки якої щодо пасажирів лондонського метро, зняті на відео, зібрали кількасот тисяч переглядів на YouTube.

За рішенням судді, половину цього терміну 42-річна Жаклін Вудгаус має відбути за ґратами. Крім того, їй протягом п’яти років заборонено їздити в метро в нетверезому стані.

Раніше цього місяця вона визнала в суді, що вдалася до свідомих расово орієнтованих образ.

Інцидент стався наприкінці січня, коли Вудгаус п’яною сіла в метро і почала ображати інших пасажирів на расовому ґрунті. Один із присутніх зробив семихвилинний запис і виклав його на YouTube.

Раніше сьогодні в Києві речник Міністерства закордонних справ України Олег Волошин звернув увагу, що «за рівнем расизму велика частина країн-членів ЄС далеко попереду України», коментуючи вчорашню передачу на британському телеканалі «Бі-Бі-Сі», яка мала показати проблеми з расизмом в Україні і Польщі, які приймають чемпіонат Європи з футболу.

У цій передачі, зокрема, колишній капітан футбольної збірної Англії Сол Кемпбелл, сам африканського походження, закликав уболівальників не їхати на Євро-2012 через расизм в Україні та Польщі. «Краще залишіться вдома і подивіться матчі по телевізору. Не варто ризикувати, інакше ви можете повернутися додому в труні», – заявив він.
XS
SM
MD
LG