Доступність посилання

ТОП новини

«Євробаскет-2015». Дніпропетровщина отримає 3 мільярди гривень інвестицій – влада


У рамках підготовки до проведення Чемпіонату Європи з баскетболу «Євробаскет-2015» сума державних і приватних інвестицій у розвиток інфраструктури Дніпропетровської області складе 3,2 мільярди гривень, з них майже 1 мільярд гривень складуть приватні інвестиції. Про це у п’ятницю в Дніпропетровську заявив віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

За його словами, кошти будуть залучені в рамках державно-приватного партнерства: чверть від суми приватних інвестицій – це власні кошти інвесторів, а 75% – кредитні, які інвестор братиме в банку.

За даними Вілкула, впродовж п’яти років інвестор має повернути банку «тіло кредиту», а держава компенсує відсотки банківського кредиту. Процентна ставка буде нижче середньоринкової.

«Держава збудує в Дніпропетровському аеропорту нову злітно-посадкову смугу, а інвестор побудує сучасний термінал і багатофункціональну арену», – повідомив Вілкул.

Також в рамках підготовки до «Єврообаскету-2015» у Дніпропетровську збудуть низку спортивних об’єктів, реконструюють Палац спорту «Метеор», відремонтують дороги.

Також у планах – універсальний тренувальний центр, де можна буде проводити тренування з баскетболу, волейболу, гандболу, тенісу, міні-футболу та інших видів спорту. Після закінчення «Євробаскету-2015» на його базі хочуть створити дитячо-юнацьку спортивну школу.

Водночас раніше незалежні експерти у Дніпропетровську висловили сумніви в тому, що всі виділені з бюджету кошти підуть за призначенням, посилаючись на досвід проведення Євро-2012 http://www.radiosvoboda.org/content/article/24910127.html.

У 2015 році Україна буде приймати фінальний турнір Чемпіонату Європи з баскетболу. Ця подія входить у п’ятірку найбільших спортивних змагань світу та посідає друге місце в Європі. Євробаскет-2015 буде проходити у шести містах України: груповий етап змагань – у Харкові, Одесі, Львові та Києві, півфінальні – у Дніпропетровську, Донецьку, фінальні ігри – в Києві. Змагання триватимуть 20 днів. За цей час відбудеться 90 матчів, у яких змагатимуться 24 національні збірні країн Європи.
XS
SM
MD
LG