Доступність посилання

ТОП новини

В Україні вибіркове правосуддя і корупція – звіт Єврокомісії


Європейська комісія вважає, що минулого року в Україні сталося декілька позитивних подій, зокрема, ухвалення нового Кримінального процесуального кодексу і закону про свободу об’єднань. Однак ці кроки були значною мірою затьмарені випадками вибіркового правосуддя і порушеннями на парламентських виборах, які засвідчили погіршення, порівняно із раніше досягнутими в Україні стандартами. Про це йдеться у оприлюдненому сьогодні звіті Єврокомісії щодо прогресу України за 2012 рік в ході реалізації реформ у рамках Європейської політики сусідства і Східного партнерства.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Брюссель наголошує, що рівно рік тому був парафований текст Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі, й Україна дещо активніше пішла шляхом реалізації пріоритетів Порядку денного асоціації з ЄС.

«Однак, ще багато залишається невиконаним, зокрема, в сфері боротьби із конфліктами інтересів, викоріненні корупції у системі судочинства і стабілізації та консолідації українських державних інституцій», – йдеться у звіті.

Поряд із цим, Брюссель закликає офіційний Київ негайно вирішити проблеми політично мотивованого судочинства і вжити подальші заходи для реформування судової сфери, яке унеможливило б повторення подібних випадків.

Європейська комісія поміж іншим закликає Україну утримуватися від протекціонізму, зокрема, відмовитися від впровадження утилізаційного мита на автомобілі, бо це веде до порушень зобов’язань Києва перед СОТ.
XS
SM
MD
LG