Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк послав Азарова на пенсію, а Королевська накричала на депутатів


Прем'єр-міністр Микола Азаров вітається з депутатами під час сесії парламенту, Київ, 22 березня 2013 року
Прем'єр-міністр Микола Азаров вітається з депутатами під час сесії парламенту, Київ, 22 березня 2013 року
Київ – Засідання Верховної Ради відбулося у п’ятницю на підвищених тонах. Під час години запитань до Кабінету Міністрів урядовці запевняли, що опозиція ускладнює їхню роботу блокуваннями парламенту. Натомість депутати з меншості звинувачували міністрів у неробстві та корумпованості. Опозиціонери також пообіцяли відправити у відставку уряд Азарова.

Опозиція зареєструвала у Верховній Раді резолюцію про недовіру Кабінетові Міністрів. Про це повідомив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час години запитань до уряду в парламенті. З цього приводу відбулася сварка між Азаровим та Яценюком.

На звинувачення на адресу уряду в тому, що люди не можуть виживати в Україні через низькі заробітні плати та пенсії, прем’єр-міністр Микола Азаров нагадав лідеру «Батьківщини», що за часів його перебування на посаді голови Верховної Ради пенсія була 545 гривень, і запитав, чи можна було на неї прожити.

Опозиція хоче побачити у парламенті Януковича – Яценюк

Натомість Арсеній Яценюк звинуватив Миколу Азарова у корупції і заявив, що опозиція взагалі не має до нього запитань.
Вам пенсія не потрібна, тому що, зважаючи на ту корупцію, яку ви в уряді розвели, – ви можете самі виплачувати пенсію всьому народу України з власних коштів
Арсеній Яценюк

«Опозиція потурбується про вашу пенсію і, думаю, що, в принципі, вам пенсія не потрібна, тому що, зважаючи на ту корупцію, яку ви в уряді розвели, – ви можете самі виплачувати пенсію всьому народу України з власних коштів. Вам взагалі недоцільно відповідати на запитання з однієї простої причини: ви ні на що не впливаєте у цій країні. В країні впливає тільки президент Янукович. Тому опозиція, відповідно до законів і Конституції, хоче побачити в стінах Верховної Ради України главу української держави Віктора Януковича», – сказав Яценюк.



У свою чергу лідер фракції УДАР Віталій Кличко повідомив, що так і не отримав відповіді на свій відкритий лист до президента України Віктора Януковича з вимогою прийти до парламенту та прозвітувати про свою діяльність. Кличко також заявив, що опозиція вимагає невідкладного розгляду закону про порядок імпічменту президента.

Кабріолети і корм для котів не пройдуть через кордон – Королевська

Також у депутатів не вийшло конструктивного діалогу з міністром соціальної політики Наталією Королевською. Депутат від «Батьківщини» Андрій Павловський запитав її про нерозмитнені гуманітарні вантажі.

«На кордоні стоїть 519 гуманітарних вантажів, з початку року нерозмитнених. Діабетики на 2 мільйони доларів не можуть отримати медикаменти, які мають обмежений термін. Краще займайтеся конкретними питаннями. А не розповідайте нам тут загальні фрази!» – наголосив Павловський.

У відповідь Наталія Королевська заявила, що протягом багатьох років гуманітарні вантажі використовувалися як коридор надходження контрабанди до України. А потім підвищила тон і почала кричати, що кабріолети і корм для котів не пройдуть через кордон.

«Шановні народні депутати, гуманітарні вантажі будуть поставлені, контрабанда в Україну через «гуманітарку» не пройде! Ясно?» – запитала Королевська.


Відео: «5 канал»

Королевську більше сюди не приводьте – Герман

Депутати обурилися тоном міністра соцполітики. Серед інших своє невдоволення виcловила депутат від Партії регіонів Ганна Герман.

«Миколо Яновичу, ми будемо мати до вас одне прохання: ви, будь ласка, нам Королевську більше сюди не приводьте. Бо такий тон розмови, який пані міністр собі дозволяє в залі з депутатами і з народом, замість того, щоб давати користь, налагоджувати діалог суспільства і уряду, спрацьовує у зворотному напрямку, навпаки», – зауважила Ганна Герман.


Відео: «5 канал»

Після завершення години запитань до уряду депутати перейшли до розгляду законопроектів. Зокрема, Верховна Рада ратифікувала зміни до угоди між Україною та Євросоюзом про спрощення оформлення віз.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG