Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарії звинуватили Тимошенко у спекуляції на темі етапування


Ув’язнена Юлія Тимошенко в лікарні, архівний відеокадр
Ув’язнена Юлія Тимошенко в лікарні, архівний відеокадр
Державна пенітенціарна служба заявила сьогодні, що «офіційно повідомляє»: засуджена колишня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко «знову намагається спекулювати» на темі про її етапування для участі в засіданнях судів.

За словами пенітенціаріїв, щоразу, коли Тимошенко ознайомлювали з запрошеннями прибути до суду, вона жодного разу не дала чіткої відповіді щодо свого бажання бути етапованою, але тепер «знову вдається до маніпуляцій, намагаючись таким чином начебто переконати когось у тому, що має бажання бути етапованою».

Пенітенціарна служба ж, зі свого боку, щоразу вживала всіх організаційних заходів, щоб забезпечити етапування Тимошенко (транспорт, конвой, супровід), мовиться в повідомленні.

«У співробітників Качанівської виправної колонії складається враження, що у своїх заявах та своїм захисникам Тимошенко говорить одне, а співробітникам ДПтС, особливо коли останні запрошують її до автомобіля для етапування, зовсім інше, або взагалі відвертається спиною до співрозмовника та починає монотонно повторювати одну й ту саму фразу, яка, до речі, немає нічого спільного ані з правдою, ані з суттю питання етапування», – заявили пенітенціарії.

Сьогодні захисник колишнього прем’єра Сергій Власенко на суді в Харкові у справі корпорації «Єдині енергетичні системи України» зачитав її заяву, що за станом здоров’я вона не може бути присутня в цьому судовому засіданні, але при цьому, незважаючи на цей тяжкий стан здоров’я, вимагає, щоб її доставляли на всі судові засідання до Києва, де допитують свідків у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня, у причетності до якого підозрюють колишнього прем’єра.

Раніше від захисту й прихильників Тимошенко, з одного боку, і пенітенціарної служби, з іншого, надходили заяви протилежного змісту щодо бажання колишнього прем’єра бути етапованою на ці суди. Зокрема, сторона Тимошенко заявляла, що пенітенціарії фальсифікують її відмови, ті ж заявляли про провокації і оприлюднювали відеозаписи розмов із колишнім прем’єром, у яких вона заявляла і про те, що хоче бути присутньою на засіданні, і про те, що транспортувати її через стан здоров’я не можна, бо це буде катуванням.
XS
SM
MD
LG