Доступність посилання

ТОП новини

Київ пiдтопить, але комунальнi служби готовi – Попов


Голова Київської мiськдержадмiнiстрацiї Олександр Попов заявляє, що пiдтоплення в Києвi пiд час танення снiгу будуть. Водночас він запевняє, що мiськi служби вживатимуть усiх заходiв для оперативної лiквiдацiї цих процесiв і їхніх наслiдкiв.

«Те, що пiдтоплення будуть, у мене немає сумнiву. Бо майже 50 мільйонів тонн талого снiгу найближчим часом будуть водою. Не розрахованi, зокрема при будiвництвi мiста, на прийом такого обсягу води нашi мережi», – сказав Попов.

«Ми зараз органiзовуємо процес, який має на метi не допустити такi пiдтоплення або негайно реагувати», – додав голова КМДА.

На нарадi в Київській міській держадміністрації комунальним службам вкотре доручили негайно перевiрити всi зливостоки i очистити їх вiд снiгу, льоду й пiску для прийому талої води.

Зі свого боку, директор Укргiдрометцентру Микола Кульбiда повiдомив, що в Києвi серйозної загрози пiдтоплень у результатi весняного паводку очiкувати не слiд, основний ризик пiдтоплень буде саме на мiсцях вiд танення снiгу. За його словами, основне танення снiгiв почнеться з 30 березня.

Цього ж дня разом зi збiльшенням температури очiкуються i незначнi опади у виглядi мокрого снiгу з переходом у дощ. 1 квiтня температура пiднiметься вдень до +10, але 2-3 – опуститься до +3-4, 4-5 квiтня становитиме +6-8 i надалі буде вищою від +10.
XS
SM
MD
LG