Доступність посилання

ТОП новини

На організатора мітингу під Радою склали протокол


Олександр Данилюк
Олександр Данилюк
На організатора опозиційного мітингу під Верховною Радою Олександра Данилюка склали протокол про адміністративне правопорушення, повідомив сам координатор громадянського руху «Спільна справа» у Facebook.

«МВС вирішило покласти на мене відповідальність за закидування сніжками регіональних депутатів. Щойно заступник начальника Печерського РУВС склав протокол про скоєння мною правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. В ньому він зазначив, що я, як організатор мітингу під Верховною Радою 2 квітня, несу відповідальність за порушення громадського порядку, які на ньому відбувались», – написав Олександр Данилюк на своїй сторінці.

За словами координатора «Спільної справи», стаття передбачає стягнення у вигляді адміністративного арешту.

«Вибачатись перед депутатесами не збираюсь», – пише Данилюк.

2 квітня одночасно кілька політичних партій та громадських організацій подали заявки на проведення масових акцій.Тоді у мітингу взяли участь кілька тисяч людей. Кілька учасників акції в той день кидали снігом у депутатів, що виходили з будівлі парламенту.

Наступного дня після мітингу закидана під Верховною Радою 2 квітня депутат від Партії регіонів Ірина Горіна заявила, що на неї й інших жінок-парламентарів напали учасники акції і закидали їх шматками снігу й льоду. За цим фактом міліція відкрила кримінальне провадження.
XS
SM
MD
LG