Доступність посилання

ТОП новини

Чи посилить рух Луценка опозицію? (Огляд преси)


Київ – Європейські політики закликають українських парламентарів порозумітися, констатує газета «День». Інакше проблем із євроінтеграцією України не уникнути. Видання пише, що блокувати роботу парламенту, щоб змусити його працювати – парадокс. Як тоді ухвалювати закони щодо євроінтеграції? Не можна блокувати цей історичний шанс країни, переконані експерти видання. Стаття називається «Є привід попрацювати...».

Вийшовши з колонії, Юрій Луценко став одним із центральних персонажів української публічної політики. Він дав кілька великих інтерв’ю, провів зустрічі зі старими соратниками і створює задуманий ним у тюрмі громадський рух. Як інформує газета «Україна молода», Луценко формує нову структуру під умовною назвою «Народний рух за Третю республіку», кістяком якої будуть «польові командири Майдану», котрі нині опинилися поза парламентом: сам Юрій Луценко, Тарас Стецьків, Володимир Філенко та Роман Безсмертний. Однак, експерти видання не виключають, що ці дії можуть бути вигідними для влади, оскільки анонсоване утворення може спричинити певний розкол всередині опозиційних сил.

Із 15 квітня українцям доведеться платити податок на нерухомість. Вже цього місяця податкова служба почне розсилку квитанцій, а питань щодо нового податку залишається чимало. Наприклад, що робити тим, хто зараз заплатить податок за весь рік, а влітку продасть будинок або квартиру, за яку був внесений податок? На яку з двох квартир, що є у власності людини, надається пільга і за яку доведеться платити податок? Коли і як потрібно внести гроші? Про це розповідає газета «Факти».

За виконання народної пісні в людних місцях будуть брати гроші. Як пише газета «Україна молода», ця дивна можливість, випадково викрита фольклористами у «таємних» планах Державної служби України з питань інтелектуальної власності, багатьох шокувала. Поповзли чутки: і про новий метод наповнення вкрай спорожнілої державної скарбниці, і про нові способи «покращення», в даному разі – викорінення національних традицій. Потім з’ясувалося, що «ліцензування» виконавців народної пісні збиралися запровадити після приєднання України до відповідної конвенції ЮНЕСКО, яку нині укладають «міжнародні» інтелектуали. Чи потрібно країні до неї приєднуватися, йдеться в статті «Податок, або Кому належать українські народні пісні, як і від кого їх слід оберігати?».

В Україні щороку накопичується близько 10 мільйонів тонн відходів. У Європі сьогодні працює 430 сміттєспалювальних заводів,а в Україні лише один. З його проблемами та перспективами знайомить читачів газета «День».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG