Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція каже, що акція у Харкові відбудеться за будь-яких обставин


Акція «Вставай, Україно!» в Ужгороді, 15 березня 2013 року
Акція «Вставай, Україно!» в Ужгороді, 15 березня 2013 року
На випадок заборони пішої ходи учасників акції «Вставай, Україно!» опозиція готує альтернативні варіанти, заявили в прес-службі харківської обласної організації партії «Батьківщина».

Як заявила Радіо Свобода перший заступник голови обласної «Батьківщини» Ірина Єфремова, в разі судової заборони на проведення пішої ходи під час акції «Вставай, Україно!» їхні юристи знову подаватимуть заявки на проведення акції.

«Різні районні організації «Батьківщини» подаватимуть заявки на проведення акції», – наголосила Ірина Єфремова. За її словами, акція пройде за будь-яких обставин і судові заборони не стануть цьому перешкодою.

Тим часом, у мерії позиваються проти організаторів «Вставай, Україно!».

За словами заступника міського голови з питань розвитку і забезпечення життєдіяльності міста Ігоря Терехова, харківська міська рада звернеться до суду з проханням заборонити ходу демонстрантів і обмежити акцію протесту опозиції мітингом. Ця акція запланована на 12 квітня. У її рамках передбачається хода від площі Рози Люксембург до площі Руднєва, де розташована будівля обласного апеляційного суду, в якому проходять засідання київського райсуду Харкова у справі «Єдиних енергетичних систем України».

Як розповів чиновник, таке рішення ухвалила сьогодні погоджувальна комісія міськради.

Заступник харківського міського голови наголошує, що така акція протесту може спровокувати транспортний колапс у місті. «Ми займаємося не політикою, а міським господарством. І ми розуміємо, що в місті в цей час великі потоки транспорту, а ця акція перекриє центральну магістраль міста. Московський проспект у нас – один із найнапруженіших: на ньому виїзд на чугуївсько-донецький напрямок, і саме в цей час автобуси й маршрутки виїжджають із міста. А інші люди, навпаки, їдуть із заводської частині Харкова в центр, якраз у кінці робочої зміни. Крім того, з урахуванням того, що це п’ятниця і цього дня очікується гарна погода, багато харків’ян виїжджатимуть із міста», – наголосив Терехов.

Начальник управління транспортної інфраструктури дорожного руху Євген Ляшенко підтвердив, що хода паралізує рух у центральній частині міста. «По цій ділянці проходить 28 автобусних маршрутів зі значною кількістю рухомого складу – близько 200 одиниць, а також чотири трамвайних. Крім того, по Московському проспекту проходить контактна мережа, яку в разі такої масштабної ходи доведеться відключити», – заявив Ляшенко.

У харківській акції «Вставай, Україно!» планують взяти участь опозиційні лідери Арсеній Яценюк, Віталій Кличко і Олег Тягнибок. Після мітингу біля приміщення суду лідери опозиції мають намір взяти участь у судовому засіданні в справі Юлії Тимошенко. Обласна прокуратура не виключає, що колишнього прем’єр-міністра можуть примусово доставити до судової зали.
XS
SM
MD
LG