Доступність посилання

ТОП новини

Очільника київської «Батьківщини» Одарченка хочуть позбавити депутатських повноважень


Керівника київської організації партії «Батьківщина» Юрія Одарченка хочуть у судовому порядку позбавити депутатства. Як повідомив сам парламентар, у середу, 17 квітня, Київський адмінсуд розглядатиме позов громадянина Горбатова, який вимагає визнати обрання Одарченка народним депутатом незаконним.

Парламентар розповів, що позивач посилається на те, що Одарченко нібито є членом правління акціонерного товариства «Донецьк Аква». «Як доказ пан Горбатов доклав до своєї позовної заяви протокол загальних зборів товариства «Донецьк Аква» про те, що мене обрали членом правління. Там стоїть підпис голови зборів і підпис секретаря. Тобто позивач таким чином намагається довести, що на момент реєстрації я порушив закон і був членом правління підприємницької структури», – розповів Одарченко.

Сам парламентар наголошує, що не має до цього підприємства ніякого відношення. За словами Одарченка, на сьогодні в українському законодавстві є прогалини, за якими «будь-яку людину можна обрати членом правління будь-якого товариства, не питаючи її дозволу». «Членом ніякого правління ніяких товариств я не є, підприємницьку структуру, яка називається «Донецьк Аква», я не знаю, ніколи не знав звіти ніяких посадових осіб», – заявив він.

Депутат також зазначив, що поки що не отримав виклик на засідання суду. Він вважає, що позов проти нього має політичне підґрунтя. «Я це пов’язую з тим, що будуть відбуватися вибори до Київської міської ради. Не хочу повторювати, але я є керівник «Батьківщини» у Києві і, відповідно, маю серйозні повноваження: я підписую подання на членів дільничних виборчих комісій, підписую подання на кандидатів у депутати. Вважаю, що таким чином може бути зроблено перший крок про позбавлення мене повноважень. Другий крок може бути пов’язаний із тим, що можуть робитися якісь дії, щоб мене ізолювати і не дати можливість підписувати ці документи», – зазначив Одарченко.
XS
SM
MD
LG