Доступність посилання

ТОП новини

Прохання про помилування Тимошенко передали комісії


Звернення жінок-депутатів із проханням про помилування екс-міністра Юлії Тимошенко передали до комісії при президентові України з питань помилування.

Як повідомляє прес-служба глави держави, комісія має розглянути це звернення і внести свої пропозиції президенту України Віктору Януковичу.

Відповідне клопотання підписали понад 20 народних депутатів-жінок, зокрема, Лілія Гриневич, Людмила Денісова, Олександра Кужель, Ірина Луценко, Марія Матіос. Клопотання передали Януковичу 18 квітня.

За весь час перебування Тимошенко у в’язниці Януковичу було передано понад 100 різних клопотань про її помилування.

Екс-прем’єр відбуває 7-річне ув’язнення за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році.

Цього місяця президент помилував колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка після того, як з відповідним клопотанням звернулася омбудсмен Валерія Лутковська.

Водночас уповноважена Верховної Ради з прав людини заявила, що вважає передчасним звернення до президента з проханням помилувати Тимошенко, оскільки стосовно неї ще не завершені судові процеси.

Наразі в суді перебуває справа щодо фінансових порушень корпорації «Єдині енергетичні системи України», яку свого часу очолювала Тимошенко.

Крім того, екс-прем’єра підозрюють в організації вбивства в 1996 році депутата Євгена Щербаня.
XS
SM
MD
LG