Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпаття долучилося до акції «Зробимо Україну чистою»


Чотирнадцять населених пунктів Івано-Франківщини взяли участь у всеукраїнському екологічному проекті «Зробимо Україну чистою», що є складовою всесвітнього руху «Let’s do it world!». Цей рух виник у 2008 році і об’єднує понад 90 країн світу.

За словами координатора проекту в Івано-Франківську Михайла Джоголи, в обласному центрі акція проходить втретє, цьогоріч прибирали сквери Вічного вогню і в мікрорайоні Княгинин, берег річки Бистриця Солотвинська та територію біля 1-ї української гімназії.

До акції долучилися громадські організації, молодь, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Завдяки українсько-румунському проектові застосування екологічно безпечних технологій управління твердими побутовими відходами, який Івано-Франківськ виконує з румунським містом Бая-Маре за підтримки Євросоюзу, виділено понад тисячу поліетиленових пакетів для збирання сміття.

Начальник управління економічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому Богдан Білик повідомив, що в рамках цього проекту у місті облаштовано 200 контейнерних майданчиків для сортування твердих побутових відходів, і під час толоки їх засаджують диким виноградом.

Працівники обласної держадміністрації впорядковували меморіальний сквер борцям за волю України і меморіальний комплекс «Дем’янів Лаз».

Як повідомив підполковник Тарас Грень із Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України, військовослужбовці 114-ї Івано-Франківської бригади тактичної авіації та батальйону радіотехнічного забезпечення не лише прибрали територію, а й посадили кілька десятків дерев та встановили сучасний ігровий дитячий майданчик біля гуртожитку, де мешкають родини військових авіаторів.

Українська греко-католицька церква проводить акцію «Посади дерево».

Загальнообласна толока на Івано-Франківщині триватиме до 4 травня.
XS
SM
MD
LG