Доступність посилання

ТОП новини

У справі Щербаня допитають Петра Кириченка, на Тимошенко чекає «швидка»


Сьогодні у справі про вбивство народного депутата Євгена Щербаня відбудеться допит Петра Кириченка – свідка обвинувачення, який живе у США. Відеозв’язок із ним запланований на 16:00 за київським часом.

19 квітня слідча суддя Печерського районного суду Києва Оксана Царевич на прохання захисту Тимошенко перенесла допит Кириченка на 26 квітня. Адвокати колишнього прем’єра казали, що не отримали копії протоколу попереднього допиту Кириченка слідчими прокуратури.

У четвер у партії «Батьківщина» заявили, що захист Тимошенко все ще не отримав копії протоколів допиту свідка.

«Дії Генеральної прокуратури з ненадання протоколів є порушенням вимог ст. 221 КПК, ст. 6 Європейської конвенції прав людини та базових засад ведення кримінального процесу», – відзначає прес-служба партії «Батьківщина».

Тим часом, «швидка допомога» і спецавтомобіль для перевезення в’язнів сьогодні зранку перебувають на території Центральної клінічної лікарні №5 у Харкові, де проходить курс лікування Юлія Тимошенко. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Генпрокуратура звинувачує колишніх прем’єр-міністрів України Юлію Тимошенко і Павла Лазаренка причетними до організації вбивства депутата Верховної Ради Євгена Щербаня 1996 року.
XS
SM
MD
LG