Доступність посилання

ТОП новини

ЄС знову закликав Україну переглянути справу Тимошенко


Петер Стано, архівне фото
Петер Стано, архівне фото
Речник комісара ЄС із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле Петер Стано заявив у понеділок Радіо Свобода, що ухвала Європейського суду з прав людини у справі Юлії Тимошенко «підтверджує стурбованість, яку постійно висловлює Європейський союз щодо свавільних судових дій» у справі колишнього прем’єр-міністра.

«У світлі цієї ухвали ми закликаємо владу України ретельно переглянути становище пані Тимошенко, яка є лідером однієї з найсильніших опозиційних партій в Україні і лишається під вартою після суду, який не дотримався справедливого, відкритого і незалежного юридичного процесу», – наголосив він.

«Ми також наголошуємо на важливості чітко висловленого зобов’язання української влади подолати погане виконання ухвал Європейського суду з прав людини. Ми також далі заохочуємо владу України тісно співпрацювати зі спостережною місією Європейського парламенту в Україні, яку очолюють колишні президенти (Європарламенту Пат) Кокс і (Польщі Александер) Квасневський, із огляду на необхідність подолати наслідки нинішнього становища і зняти велике занепокоєння щодо вибіркового правосуддя в Україні», – додав Радіо Свобода речник єврокомісара з розширення.

Європейський суд із прав людини в понеділок визнав необґрунтованим і незаконним досудове утримання під вартою Юлії Тимошенко. Як мовиться в оголошеному у Страсбурзі рішенні суду, цим українська держава порушила низку статей європейської Конвенції про права людини.
XS
SM
MD
LG