Доступність посилання

ТОП новини

Мітинг російської опозиції відбудеться незважаючи на загибель учасника


У Москві мітинг опозиції сьогодні увечері на Болотній площі відбудеться, незважаючи на загибель людини при підготовці мітингу. Про це повідомив представник московської мерії Олексій Майоров.

За даними поліції, при монтажі сцени на чоловіка впала акустична колонка. Загиблого звали Максим Мєлков, йому було 26 років. За даними Інтерфаксу, він дотримувався опозиційних поглядів і як волонтер допомагав при підготовці акції у зв’язку з річницею подій на Болотній площі.

Раніше повідомляли, що прокуратура направила застереження організаторам акції на Болотній площі у зв’язку з планами провести ходу, незважаючи на відмову в його погодженні. Московська мерія дозволила опозиції проведення тільки мітингу. Заявлене число учасників – 30 тисяч осіб.

У Москві на одній із будівель на Новому Арбаті сьогодні був вивішений банер з написом «Свободу в’язням 6 травня». Як повідомив у Twitter активіст російської опозиції Всеволод Чагаєв, банер провисів близько півгодини.

Рік тому на Болотній площі сталися зіткнення демонстрантів з поліцією, сотні учасників акції були затримано. Протягом минулого року 28 людей стали підслідними у так званій «болотній справі», щонайменше половина з них перебуває під арештом.
XS
SM
MD
LG