Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти під МВС вимагають якнайшвидше розслідувати побиття колег


Напад на журналістів у центрі Києва, 18 травня 2013 року
Напад на журналістів у центрі Києва, 18 травня 2013 року
Близько 200 журналістів вимагають від Міністерства внутрішніх справ належно і якнайшвидше розслідувати побиття журналістки «5 каналу» Ольги Сніцарчук і фотографа газети «Коммерсант» Влада Соделя під час акцій у Києві.

Журналісти тримають плакати: «Ганьба пасивній міліції!», «Міністре, розслідуй або йди геть».

На мітингу виступив один із постраждалих, фотокореспондент Владислав Содель, який заявив, що побиття відбувалось на очах міліціонерів, які не діяли. Він також додав, що за фотографіями вже упізнав ініціатора нападу на журналістів, і продемонстрував його зображення.

В акції також беруть участь депутати від опозиції Ігор Мірошниченко й Андрій Іллєнко (ВО «Свобода»), Арсен Аваков, Олесь Доній, Леся Оробець (фракція «Батьківщина»).

У суботу під час акцій у центрі Києва побили журналістку «5 каналу» Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента газети «Коммерсант-Україна» Влада Соделя. За словами постраждалих, міліція просто спостерігала за побиттям і не втрачалася.

Пізніше в міліції повідомили, що відкрили кримінальне провадження за фактом побиття працівників ЗМІ за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України «Умисне легке тілесне ушкодження» і ст. 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».
XS
SM
MD
LG