Доступність посилання

ТОП новини

Генконсул Росії мав рацію у висловлюваннях про татар, він захищав Росію – Грач


Леонід Грач, архівне фото
Леонід Грач, архівне фото
Генеральний консул Росії Володимир Андреєв не виправдовував у своїх висловлюваннях депортацію кримських татар 1944 року, заявив сьогодні Радіо Свобода лідер Комуністичної марксистсько-ленінської партії України Леонід Грач.

«Я там такого не побачив. А з точки зору того, що генеральний консул як офіційна особа був змушений захистити сьогоднішню Росію, сьогоднішні українсько-російські стосунки, так він на 100 відсотків мав рацію», – заявив він.

За його словами, консул мав рацію, бо побачив у кінофільмі про депортацію кримських татар «Хайтарма» «односторонній оціночний показ із точки зору необ’єктивності історії і, по-друге, з точки зору того, що вина за масове виселення кримських татар з Криму в 1944 році була адресована Росії». «Росія ніякого стосунку до цього не мала, тому не потрібно розпалювати в даному випадку антиросійські настрої. А пікети, крики – це організована справа такими ж націоналістами, які є сьогодні і в Меджлісі і в «Свободі» тощо. Тим більше, що це офіційному Києву сьогодні дуже вигідно», – сказав Леонід Грач.

Водночас, за його словами, на російсько-українські стосунки скандал довкола висловлювань генерального консула Росії не вплине, оскільки Меджліс кримськотатарського народу, на його думку, давно займає антиросійську позицію.

Сьогодні кримські татари на заклик Меджлісу пікетували Генконсульство Росії в Сімферополі з вимогою до Росії відкликати, а до України видворити генконсула Володимира Андреєва. Міністерство закордонних справ України тим часом учора тільки висловило сподівання, що МЗС Росії та російська влада дадуть належну оцінку висловлюванням генерального консула Росії в Сімферополі Андреєва, який у телеінтерв’ю фактично виправдав депортацію кримських татар.

Генеральний консул Росії в Сімферополі Володимир Андрєєв заявив позавчора в інтерв’ю місцевому телеканалові ATR, що фільм про депортацію кримських татар «Хайтарма» «спотворює історію Великої вітчизняної війни», і порадив кримським татарам не замовчувати «тематику зрадництва». Він висловив переконання, що в усіх заходах, які стосуються депортації кримських татар, має бути присутньою тема їхнього «колабораціонізму та пособництва окупантам». При цьому на уточнювальне запитання журналіста Андреєв кілька разів повторив, що його позиція «відповідає офіційній позиції Росії».
XS
SM
MD
LG