Доступність посилання

ТОП новини

Збірна України з футболу розгромила Чорногорію (4:0)


Національна збірна України з футболу здобула дуже важливу перемогу в матчі відбірного турніру Чемпіонату світу 2014 року з рахунком 4:0 над командою Чорногорії на її полі в п’ятницю.

У першому таймі команди обмінялися ударами в штангу у виконанні форварда господарів Мірко Вучинича й Андрія Ярмоленка. Небезпечний удар зі штрафного від Євгена Коноплянки відбив воротар чорногорців. У балканців також іще було кілька небезпечних моментів.

Наприкінці тайму обидві команди зазнали кадрових втрат. На 43-й хвилині через травму поле залишив один із лідерів збірної Чорногорії Стефан Йоветич, замість нього вийшов Дам’янович.

А вже в доданий до тайму час форвард збірної України Роман Зозуля відмахнувся від суперника рукою, й арбітр одразу видалив його з поля.

Другий тайм розпочався для українців дуже вдало. На 52-й хвилині м’яч у ворота господарів поля направив півзахисник київського «Динамо» Денис Гармаш.

На 66-й хвилині склади команд вирівнялися після видалення футболіста чорногорської команди Володимира Волкова.

На 77-й хвилині дальнім ударом у ворота господарів поля влучив півзахисник «Дніпра» Євген Коноплянка.

На 81-й хвилині у Чорногорії видалили ще одного футболіста – Саво Павичевича. А через чотири хвилини після прострілу захисника Артема Федецького м’яч залетів у ворота. Крапку в матчі поставив форвард «Динамо» Роман Безус на третій доданій до матчу хвилині.

Водночас головний тренер національної збірної України з футболу Михайло Фоменко не вважає, що Чорногорія була слабким суперником для його команди.

«Я не сказав би, що Чорногорія – слабка команда, просто будь-яка команда грає так, як їй дозволяє суперник», – сказав він на післяматчевій прес-конференції у п’ятницю в Подгориці.

Наразі Чорногорія йде на першому місці у відбірковій групі Н чемпіонату світу 2014 року, набравши 14 очок у семи матчах. Англія набрала 12 очок у шести матчах. Україна після шести ігор має у своєму активі 11 набраних пунктів. Польща набрала після шести матчів 9 очок. У збірної Молдови 5 очок. У Сан-Марино – 0.
XS
SM
MD
LG