Доступність посилання

ТОП новини

Хто винен у тушкуванні «Батьківщини»? (Огляд преси)


Київ – Сьогодні різні політичні сили атакують Арсенія Яценюка, звинувачуючи його у тушкуванні фракції. Однак, як зауважує газета «День», хоча на ньому дійсно лежить основна відповідальність, але хіба тільки на голові фракції? Самі лідери опозиційних партій, які домовлялися про формування єдиного списку Об’єднаної опозиції, ще влітку минулого року заявляли про те, що кожна політична сила має право вето на претендентів. А точніше, лідери партій. Тому відповідальність мають розділити всі партійні суб’єкти, які утворили Об’єднану опозицію, а також їхні лідери, переконує видання. Стаття називається «Парламентський клінч».

Із набуттям чинності нового Кримінального процесуального кодексу істотно зменшено обсяг чинних прав і свобод особи в кримінальному процесі, переконує дописувач газети «Голос України». Новий кодекс фактично ліквідував інститут дослідчої перевірки, доводячи процес порушення кримінальної справи до автоматизму: є заява про злочин – одразу є кримінальна справа. Це може сприяти появі величезної маси анонімок, які старий КПК унеможливлював, оскільки під час дослідчої перевірки перевірялись і дані заявника, і факти, викладені в заяві. До того ж, автоматизм порушення кримінальних справ може стати ефективним методом боротьби з опонентами чи конкурентами по бізнесу. Про інші вади нового Кримінального кодексу і необхідність внесення в нього змін йдеться в статті «Кому потрібен безпорадний закон».

Мисливський сезон-2013, який в Україні традиційно розпочинається в другу суботу серпня з полювання на пернатих, мисливці можуть почати за новими правилами. Як інформує газета «Сегодня», у Верховну Раду поданий законопроект «Про мисливське господарство та полювання» на заміну застарілому закону з такою ж назвою. Закон спрямований на посилення боротьби з браконьєрством та забезпечення безпеки на полюванні. Основні зміни в законі – зменшення кількості угідь на одного єгеря, що дозволить йому реально контролювати територію, а також введення екологічно обґрунтованих строків полювання. Також набагато збільшені штрафи за браконьєрство та введені премії для тих, хто затримав порушника – єгерів і громадських інспекторів.

На ринках і в магазинах з'явився практично увесь літній асортимент овочів і фруктів. Фахівці «Укрметртестстандарту» для перевірки закупили зелень, овочі і фрукти. З’ясувалось, що найбільше нітратів накопичується не в полуниці, а в коренеплодах – редисці, моркві, селері, а також в качані капусти, стеблах петрушки і кропу. Що ж робити, щоб вивести нітрати зі свіжих овочів і фруктів, розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG