Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко сама відмовилася від зустрічі з адвокатом – пенітенціарна служба


Державна пенітенціарна служба спростовує інформацію про те, що до Юлії Тимошенко не пустили адвоката Миколу Титаренка.

У повідомленні, оприлюдненому на сайті відомства, наголошується, що «співробітники Качанівської колонії не чинять і ніколи не чинили жодних перешкод щодо відвідування засудженої особи Юлії Тимошенко її захисниками, у тому числі і захисником Миколою Титаренком».

«У зв’язку з появою безпідставних коментарів на цю тему в ЗМІ, прес-служба уповноважена роз’яснити, як усе відбувається насправді. Засуджена Юлія Тимошенко, незважаючи на рекомендації німецьких лікарів припинити масажні процедури, відмовляється виконувати такі пропозиції німецьких медиків, і продовжує вимагати проведення їй масажів. Тому сьогодні, саме у час прибуття адвоката, засуджена перебувала на масажі, тому і працівники колонії, і, відповідно, адвокат чекали на завершення цієї процедури», – розповідають у пенітенціарній службі.

«Після того, як процедуру було завершено, представниця колонії поінформувала засуджену про прибуття адвоката та запропонувала останній прослідувати до кімнати побачень для проведення зустрічі із захисником. У відповідь, засуджена заявила, що немає бажання сьогодні спілкуватися із захисником, і попросила переказати від неї вибачення для Миколи Титаренка, а також поінформувати останнього, щоб захисник прийшов в інший день. Ця інформація була доведена до адвоката засудженої особи», – йдеться у повідомленні відомства.

У пенітенціарній службі зазначають, що Тимошенко не вперше відмовляється від побачень то з адвокатами, то зі своїми партійними соратниками. У відомстві висловлюють припущення, що колишній прем’єр це робить умисно. «З однією метою – дати привід своїм соратникам безпідставно звинувачувати пенітенціаріїв у начебто вчиненні якихось перешкод», – кажуть у відомстві.

Раніше сьогодні захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що до Тимошенко не пустили одного з її адвокатів Миколу Титаренка.
XS
SM
MD
LG